Gode oplevelser til brugere i sociale botilbud

13. januar 2016 Sundeved

Alle beboere i de sociale botilbud i Sønderborg Kommune har i 2015 fået tilbud om at komme på ferie eller udflugt. Det har mange benyttet sig af, men enkelte mangler overskud til at deltage i længerevarende ferieture. De har i stedet fået tilbud om kortere ture og udflugter, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.images (1)

Artiklen fortsætter under annoncen

I 2014 blev der lavet en gennemgang af kommunens praksis i forhold til ferieture og udflugter for borgere i sociale botilbud. Gennemgangen viste, at ikke alle borgerne fik et tilbud om støtte til at tage på ferieture og udflugter. Derfor afsatte byrådet årligt 0,9 mio. kr. ekstra til socialpædagogisk støtte og ledsagelse på ferieture og udflugter for borgerne på botilbuddene.

Nu er der gjort status på anvendelsen af de afsatte midler, og ifølge Niels Ole Bennedsen, formand for socialudvalget, ser det fornuftigt ud.

“De ekstra midler i budgettet har gjort det muligt, at give et eller flere tilbud om ferie og udflugter til alle beboerne på de sociale botilbud. Det er der mange, der har benyttet sig af, men der er også nogle, der mangler det fysiske eller psykiske overskud til at deltage. Her har vi gjort meget for at finde alternative løsninger, som korte ture og udflugter. Jeg mener, vi giver nogle gode tilbud tilpasset den enkeltes behov og ønsker, siger Niels Ole Bennedsen.

Gode oplevelser for pengene

Artiklen fortsætter under annoncen

På psykiatri- og handicapområdet er midlerne anvendt forskelligt på de enkelte botilbud i 2015.  Borgerne har været glade for turene og har i vidt omfang været med til at beslutte, hvilke ture og udflugter, der skulle arrangeres. Ikke alle magter og ønsker at deltage i ferie og lejrture. De har i stedet deltaget i mindre udflugter. Ferieturene er gået til imagesAarhus, Søndervig og Lalandia. De korte udflugter er bl.a. gået til Tivoli i København, Universe og Jesperhus Blomsterpark.

Artiklen fortsætter under annoncen

På Gelerts Gård i Nybøl, Center for erhvervet hjerneskade, er der få beboere, der har ønsket at komme på en længere ferietur. I stedet er der arrangeret en ferietur til Lejrskolen Solhjem. Her har borgerne haft mulighed for selv at vælge turens varighed. Nogle har deltaget i nogle timer, en enkelt dag eller flere dage.

På Bosager og Flintholm er der arrangeret særlige aktiviteter for de borgere, der ikke har magtet at deltage i ferieturene. 53 borgere har deltaget i en eller flere ture til Rømø, Givskud og København, besøgt en bondegård samt deltaget i en dragefestival.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. maj 2021 Erhverv, Sønderborg

Sønderborg-virksomheden Niko gør klar til grønne investeringer

16. maj 2021 Erhverv

Niko, der leverer produkter som bidrager til reducering af CO2-udledning fra boliger og virksomheder gennem blandt andet styring af lysforbruget, sætter nu ekstra fokus på Nikos egen CO2-udledning og har nu igangsat arbejdet med at finde mulige CO2-reduktioner og grønne investeringsmuligheder. “Vi har tidligere optimeret vores forbrug for at spare på vores CO2-udledning, men tiden […]

Læs mere...