Godt nyt: AlsSund og Rask kan hjælpe Demens- og Alzheimerpatienter

31. oktober 2018 Samfund

Demens og Alzheimer er et voksende problem, men nu viser det sig, at det er muligt at stoppe og vende Alzheimer hos ny-diagnosticerede med en behandling, der hjælper ni ud af ti.

Og det er ikke sundhedsvæsnet, der kommer løsningen. Her i Sønderborg er det John Ottesen, der har den gode nyhed.

“Når man udvikler Demens eller Alzheimer er der flere faktorer på spil og de kræver hver deres egen behandling, så det er ikke noget, man lige kan proppe i en pille”, siger John Ottesen fra AlsSund og Rask, som nu tilbyder diagnosticerede demens- og Alzheimerpatienter et forløb, der kan hjælpe ni ud af ti.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kom og hør

John Ottesen tilbyder en vifte af alternative behandlinger, der faktisk hjælper de mennesker, som opsøger ham – og der bruges naturligvis behandlinger, hvis effekt er dokumenteret.

AlsSund og Rask har mere end 30 års erfaring med komplementære behandlinger samt undervisning indenfor livstidsbetingede sygdomme – og John  Ottesen holder sig altid opdateret med den nyeste viden og forskning.

“På lørdag klokken 14 kan interesserede komme på besøg i min klinik og høre om min behandling af Demens og Alzheimer”, siger John Ottesen til SønderborgNYT. Klinikken ligger i Ørstedsgade 44 og det koster 50 kroner for kaffe, te og lidt godt til hjernen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Man skal tilmelde sig på telefon 2326 4012 eller via mail til john@alssundogrask.dk

Dér starter det

Demens og Alzheimer begynder, når sukkerreceptorerne i hjernen står af. Hjernen går ganske enkelt i dvale.

“Og her det muligt at gå ind og ændre i kosten og på den måde tilføre hjernen energi. Der skal laves et specifikt kostprogram til hver enkelt patient”, siger John Ottesen.

Gennem den rette kost optager hjernen igen energi.

“Og så starter den en masse små energi-motorer og får energiomsætningen til at stige og det giver mere ilt til hjernen”.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Tarmbakterierne spiller også meget ind på, hvordan hjernen virker, fordi stoffer fra tarmene sender signalstoffer til hjernen. Vi tester, hvad der er brug for”, siger John Ottesen. Han fortæller, at behandlingen varer tre måneder og at det er meget individuelt fra patient til patient, hvad der skal sættes ind med.

På lørdag får de personer, der møder op i klinikken at vide, hvor omfattende John Ottesens program er.

Joihn Ottesen er ikke i tvivl om, at den rette kost tit er det, der hjælper hans klienter til et bedre helbred. Medicin er sjældent løsningen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Spis rigtigt og mindre

“Hvis vi spiser den rigtige kost, så spiser vi mindre mængder. Faktisk er to måltider om dagen rigeligt – og det gør, at kroppen har tid til at fordøje, optage vitaminer og proteiner og til at brænde affaldsstoffer “, siger John Ottesen, der iøvrigt selv er aktiv motionist og klarer sig glimrende med to daglige måltider.

“Jeg spiser rigtigt mange af de grønne grøntsager”, siger han.

Jo bedre vi passer på os selv og jo mere opmærksomme vi er på, at vores krop får det, som den har brug for, jo bedre liv får vi.

Artiklen fortsætter under annoncen

Et besøg i AlsSund og Rask på lørdag, får åbnet dine øjne for, at du kan gøre meget omkring Demens og Alzheimer samt en række andre lidelser.

“Sundhedsvæsnet tilbyder ikke effektiv hjælp til Demens- og Alzheimerpatienter. Når løsningen ikke findes i et medicinglas siger lægerne, der ikke er noget at gøre. Men det er der altså og det vil jeg gerne vise Jer”, siger John Ottesen.

Læs mere om AlsSund og Rask 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
12. august 2022 Kultur, Sønderborg

Kulturens huse skal sælges – uden det rammer indholdet

12. august 2022 Kultur

Kommunen har planer om at sælge sin del af Alsion, som blandt andet omfatter koncertsalen – og Sønderborghus og Sønderborg Teater skal også på salgslisten. “Det er vigtigt for mig, at brugerne af de tre steder drages ind i processen, så vi kan bevare den kultur, som vi har i Sønderborg”, siger Christel Leiendecker, som […]

Læs mere...