Go’on: Peg på Årets Forening på Als

11. oktober 2018 Sundeved

I 2017 vandt Sønderjysk Pigekor og Drengekor 20.000 kr. og Sønderborg Garden 10.000 kr. i Go’on’s konkurrence, om at blive Årets Forening. Nu får en roklub for børn, en kampsportsforening eller noget helt tredje igen mulighed for at blive Årets Forening, som det danske benzinselskab Go’on har sat sig for at finde. Vinderen løber af med 100.000 kr.

”Vi er kendte for at have åbnet tankstationer i alle de områder, som andre benzinselskaber er flygtet fra, og de områder er ofte bundet sammen af nogle meget aktive foreninger.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derfor vil vi gerne være med til at understøtte foreningerne, så de kan blive endnu stærkere i lokalområdet”, forklarer Mick Kjær, administrerende direktør i Go’on, om baggrunden for konkurrencen.

Lokale musikalske vindere

Sønderjysk Pigekor og Drengekor fra Sønderborg har siden de modtog pengene fra Go’on udvidet deres aktiviteter.

”Siden efteråret 2017 har vi udvidet med to ekstra kor. Et minispirekor for børn i alderen 4-6 år samt et forældrekor for pårørende til de 170 børn og unge, som synger i koret. I alt er vi nu 190 sangere. Pengene har betydet, at vi har haft råd til flere kor og dermed sangere, som har fået undervisning, koruniformer, noder og forplejning”, fortæller Mette Rasmussen, chefdirigent for Sønderjysk Pigekor og Drengekor.

Også Sønderborg Garden var så dygtige at komme med i finalen i 2017, og de modtog 10.000 kr.

”De 10.000 kr. som vi vandt i Go’on’s konkurrence har vi brugt på at udvikle en ny show-march, som vi for første gang optrådte med i forbindelse med Ringriderfesten i Sønderborg. Showmarchen blev lavet til den kendte sang Y.M.C.A. Det er et nummer og et show, som går rent ind hos publikum, og skaber glæde og en festlig stemning. Vi syntes, at det var vigtigt at finde et formål, hvor vi kunne give noget tilbage til de mange lokale borgere, der stemte på os, og var medvirkende til at vi kom blandt de foreninger, som blev bedømt af juryen sidste år”, fortæller Annika Bohlbro formand i Sønderborg Garden.

Din forening kan vinde

På hjemmesiden støtdelokale.nu kan alle indstille en lokal forening, og det er også derfra, at man kan stemme på den forening, som man mener skal vinde konkurrencen. I alt er der pengepræmier til 25 foreninger og foruden den landsdækkende kåring, så kåres der også regionale vindere i Danmarks fem regioner.

”Ved at kåre regionale vindere sikrer vi en jævn fordeling over hele Danmark. Vi håber, at rigtig mange vil indstille deres forening eller projekt til konkurrencen. En sidegevinst i lokalområdet er, at der ved indstillingen kommer fokus på foreningen”, siger Mick Kjær.

Når afstemningen er slut den 15. november, så bliver de 20 foreninger med den højeste score sendt ind til en jury, som vil afgøre, hvem der vinder. I årets jury sidder bl.a. Borgmester i Vesthimmerlands Kommune Per Bach Laursen, administrerende direktør for TV2 Østjylland Inga Vind og Lars Bilde, CEO Isabella Holding.

”I juryen har vi repræsentanter fra det politiske liv, erhvervslivet, medieverdenen og selvfølgelig fra foreningslivet. Det er så deres opgave at blive enige om, hvem der fortjener at løbe med titlen som Årets Forening 2018”, forklarer Mick Kjær.

Småt er også godt

Det er ikke nødvendigvis en fordel at være en kæmpestor forening med mange tusinde medlemmer, hvis man vil vinde prisen og de 100.000 kr.

I afstemningen tager konkurrencen nemlig højde for, at antallet af medlemmer i foreningen bliver justeret i forhold til stemmerne, så det er fair for alle.

På den måde er der mulighed for at få fordelt støtten langt rundt i det danske foreningsliv, og ikke kun til de store idrætsgrene.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk

Læs også...