Gospelfællesskabet begynder på deres 10. år

11. januar 2022 Kultur
Pressefoto
Pressefoto

Onsdag den 19. januar og torsdag den 20. januar starter Gospelfællesskabet op på et år, som på alle måder har fokus på, at det i år er et jubilæumsår de sætter gang i. Hele 10 år har der nu på Damgade 94 i Sønderborg været mennesker, der samles omkring gospelmusikken og om det at skabe et fantastisk fællesskab.

En onsdag i august 2012 startede et helt nyt kor op i Sønderborg for alle dem, som gerne ville synge gospel, men som ikke havde mod på eller lyst til at gå til en optagelsesprøve for at komme til at synge.

Artiklen fortsætter under annoncen

Koret havde en forrygende start med over 100 sangere den første gang, skriver Gospelfællesskabet i en pressemeddelelse.

I de efterfølgende år har medlemstallet stabiliseret sig omkring 70 – 80 medlemmer, og selv i Coronatiden har der ikke været et betydeligt fald i antal af medlemmer.

Hearts of Gospel er et helt unikt kor, der på mange måder er billedet på hvad Gospelfællesskabet Sønderborg er – et kor, hvor der er plads til alle og hvor man udover at synge har et fantastisk fællesskab, hvor der er mange hænder, der griber ud, når der er brug for det.

Artiklen fortsætter under annoncen

Koret har udviklet sig meget siden dengang det startede – men første prioriteten er stadig fællesskabet – uden det er trygheden der ikke til at synge og stå frem til koncerter m.m.

I de efterfølgende år har flere kor stødt til og de enkeltstående gospelgudstjenester har udviklet sig til at være en Gospelkirke som er en del af Sønderborg Frikirke.

I dag består Gospelfællesskabet således af fem gospelkor, en gospelcafé mandag formiddag og en gospelkirke med månedlige gospelgudstjenester – udover det arrangeres der workshops, korweekender og andre særlige oplevelser i løbet af året!

Artiklen fortsætter under annoncen

Gospel4Kids – 6-11 år

Gospel4Teens – 12 – 18 år

Gospel4Ever – onsdags formiddagskor for voksne – uden optagelsesprøve

Hearts of Gospel – onsdag aften for voksne – uden optagelsesprøve

New Hope Gospel Choir – gospelkor med optagelsesprøve

Når sæsonen starter så er alle korene klar til at tage imod nye sangere. Vi må mødes på trods af Corona og vi er gode til at passe på hinanden og hjælpe nye på vej. Måske du skal være med i et af korene – eller nogen du kender?

Artiklen fortsætter under annoncen

Corona har taget hårdt på vores børne- og ungdomskor, så vi håber særligt at der sidder børn og unge derude, som kunne have lyst til at synge gospel sammen med andre. Der er et vidunderligt fællesskab i korene, som alle børn kunne have gavn af at være en del af.

Tag meget gerne kontakt til leder af Gospelfællesskabet Sønderborg May Jeznach Madsen på 61 18 83 23 eller skriv til hende på gospel@sonderborgfrikirke.dk – hvis du vil vide mere om, hvordan du kan blive en del af gospelkorene.

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
17. januar 2022 Politik, Sønderborg

Byrådet: Udvalgsformænd bestemmer ikke mere end andre i udvalgene

17. januar 2022 Politik

I Byrådet er socialdemokratiske Jan Prokopek Jensen for tredje gang spidsen for Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalget, mens der er nye ansigter på formandsposterne i de øvrige udvalg. Kjeld Stærk fra Venstre er formand for Udvalget for Erhverv og Grøn Vækst, mens Enhedslistens Asger Romme Andersen har formandsposten i Udvalget for Natur, Klima og Miljø. De to […]

Læs mere...