GOTO Sønderborg fik masser af taletid i SønderskEs Erhvervsklub

12. november 2022 Erhverv

Lørdag eftermiddag klokken 15 skulle SønderjyskEs håndboldherrer have spillet kamp mod  Nordsjælland, men kampen blev udsat til klokken 18, fordi spillerne fra Nordsjælland ikke kunne komme over Storebæltbroen, som var spærret fra klokken 9:30 og frem til omkring klokken 13 på grund af en ‘redningsaktion’.

Inden SønderjyskEs hjemmekampe samles medlemmer fra Erhvervsklubben i Dybbølhallen, hvor der bydes på mad og bliver holdt et oplæg – og lørdag var det Bella Italia, som havde lavet maden og oplægsholder var GOTO Sønderborg, som på grund af brolukningen havde tre ekstra timer at fortælle i.

Artiklen fortsætter under annoncen

“GOTO Sønderborg er en fond, som Sønderborg Kommune og Bitten & Mads Clausen har oprettet primo 2022 og den er vigtig for os allesammen, fordi den skal sikre udvikling og arbejdspladser”, sagde erhvervsklubformand Helge Larsen og bød GOTO Sønderborg-direktør Tanja Have og fondens kommercielle direktør, Mette Rubeck Brudvig Astrup, velkommen.

Tanja Have lagde ud med at fortælle, at uden alle bakker op, så er fonden ingenting.

“Hvis ikke der sker noget her i området, så vil det kun gå en vej og det er nedad. Præcis som det blev sagt i en analyse fra Monitor Group i 2004. Analysen viste, at Sønderborg skulle satse på at få nogle uddannelser, som kunne sende nye medarbejdere ud i de lokale virksomheder”, sagde Tanja Have og bad erhvervsklubbens medlemmer tænke tilbage til Sønderborg, som den var inden Alsion og alt det andet blev bygget.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi fik Frank Gehry-planen og den er vi i mål med og det er sådan, at skal vi holde på indbyggerne, så skal vi være stærke på tiltrækningskraften – og det er vi nu, hvor vi har en velfungerende kommune og et godt kulturliv”, sagde GOTO Sønderborg-direktøren.

“Nu skal vi ud og fortælle danskere og tyskere, hvordan det er at bo og leve i Sønderborg. Vi har nemlig brug for arbejdskraft og det gælder ikke alene ingeniører”, sagde hun.

Kun få kender Sønderborg

Artiklen fortsætter under annoncen

GOTO Sønderborg har fået lavet en analyse af danskernes kendskab til Sønderborg og 75 procent af dem kender kun lidt eller intet til Sønderborg.

“Tre procent af danskerne kunne finde på at flytte hertil og det samme siger 10 procent af sønderjyderne”, sagde Tanja Have. Hun fortalte videre, at Sønderborg er stærk på turisme, men ikke på uddannelse og erhverv.

GOTO Sønderborgs opgave er at tiltrække flere unge, flere uddannelser og studerende, pendlere og tyskere.

“Og de letteste at trække til området er unge fraflyttere, som har haft en god opvækst på Als eller Sundeved”, sagde GOTO Sønderborgs kommercielle direktør, Mette Rubeck Brudvig Astrup.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tanja Have rundede af med endnu en gang at fortælle, det er vigtigt, at alle hjælper med at sprede de gode buskaber.

Du kan SE BILLEDER HER.

Trods trafikale udfordringer blev kampen spillet, og den endte med sejr på 28-25 til Sønderjyske, der var bagud med ét mål efter første halvleg.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
9. december 2022 Sport, Sønderborg

Sønderborg Futsal skal spille mod Hjørring – det gælder topplaceringen i rækken

9. december 2022 Sport

I morgen, lørdag, kl. 14:00 spilles andensidste runde af grundspillet, hvor Sønderborg møder Hjørring på hjemmebane i Humlehøjhallen, og netop de to hold skal fordele første- og andenpladsen mellem sig, hvor Sønderborg fører rækken med to point ned til Hjørring, skriver Sønderborg Futsal. Sønderborg kan med en sejr sikre sig førstepladsen i grundspillet, hvor en […]

Læs mere...