GOTO Sønderborg har brug for hjælp fra alle os andre

2. juni 2022 Erhverv

Der bliver brug for alles kræfter, når vi skal sætte Sønderborg først på Danmarkskortet og senere på Verdenskortet, sagde direktør Tanja Have fra GOTO Sønderborg.

Scenen var i Sergenten, hvor der var flere end 200 inviterede gæster, der både skulle høre om GOTO Sønderborg og også se den reklamefilm, som fra i morgen, fredag, skal få TV2-seere i hele landet til at se Sønderborg som et muligt sted at holde ferie, måske studere, bo eller starte egen virksomhed.

“For at forstå nødvendigheden af, at vi skal gøre en stor indsats, som gør Sønderborg kendt, skal vi skrue tiden tilbage til dengang, hvor de eneste uddannelsessteder var Sergentskolen og Sygeplejeskolen. Teknikum var lige lukket og Alsion var ikke bygget”, sagde Tanja Have og fortsatte:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Der var ingen nye bygninger på havnen og vi havde ingen motorvej. Kultur i Syd havde ingen kendte navne på scenen. Hverken danske eller udenlandske, vi havde ikke Borgen og heller ikke Universe”.

Kommunen hyrede Monitor Group fra USA og amerikanerne så Sønderborg som en brændende platform med lave lønninger og stor fraflytning.

“De rådede Sønderborg til at satse på servicebranchen og på turister. De mente også, der skulle satses på teknologi, som i forvejen var langt fremme”, sagde GOTO Sønderborg-direktøren.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forudsætningen for at komme videre var, at der blev skabt flere uddannelser, at vi blev bedre til at samarbejde, der skulle være flere muligheder for oplevelser og Sønderborg skulle være et godt sted at bo – og når de ting var på plads, så kunne markedsføringen af Sønderborg begynde.

“Og det er dér, vi står i dag. Vi skal ud og fortælle hele landet og derefter Verden om Sønderborg”, sagde Tanja Have.

GOTO Sønderborg er et offentligt-privat samarbejde mellem kommunen og Bitten & Mads Clausens Fond.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du kan SE BILLEDER HER.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
8. februar 2023 Politik, Sønderborg

Borgerne kan stadig tippe kommunen om ulovligheder via Whistleblowerordningen

8. februar 2023 Politik

På Økonomiudvalgsmødet onsdag var der enighed om, at Whistleblowerordningen skal fortsætte som hidtil og det var der bred enighed om, siger borgmester Erik Lauritzen umiddelbart efter mødet. Whistleblowerordningen for medarbejdere og leverandører er lovpligtig, men Byrådet har tidligere besluttet, at borgere også skal have adgang til at bruge ordningen. Fra borgerne kom der 26 henvendelser, […]

Læs mere...