goZERO skal hjælpe landbrug til mere bæredygtighed

29. august 2016 Sundeved

Det seneste skud på stammen af CO2-reducerende tiltag er projektet “goZERO”, hvor Gråsten Landbrugsskole, EUC Syd og SDU Sønderborg arbejder sammen om at udvikle metoder og teknikker til en mere bæredygtig landbrugsproduktion.

Initiativtageren bag goZERO er UdviklingsRåd Sønderjylland, der ser det som et interessant tiltag, der kan medvirke til at styrke samarbejdet mellem uddannelsesinstitutionerne, studerende og undervisere samtidig med, at det åbner op for nye innovationsveje til fremtidens CO2-venlige landbrug.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kommune er partner i ProjectZero, og borgmester Erik Lauritzen er glad for, at tre af områdets store uddannelsesinstitutioner nu går sammen om at udvikle innovative løsninger til en mere bæredygtig landbrugsproduktion.

”Det er dejligt, at de har ladet sig inspirere af Sønderborgs ProjectZero og nu samarbejder om at skabe nye grønne løsninger til landbruget. Jeg synes, det er fremsynet, og jeg er glad for at være borgmester i en kommune, hvor både virksomheder, butikker, uddannelsesinstitutioner og borgere engagerer sig i den grønne omstilling. Det er visionært og desuden med til at skabe fremtidens bæredygtige jobs”, siger Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det samme er Peter Rathje, direktør i ProjectZero:

”Landbruget bidrager med 14 procent af landets samlede CO2-udledning, og er en af de sektorer, hvor der fremover vil komme mere fokus på grønne løsninger. Det er der behov for, og landbruget har brug for al mulig hjælp og support til omstillingen. Jeg vil følge projektet med stor interesse og glæder mig til at se de konkrete resultater”, siger Peter Rathje.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. maj 2022 Erhverv, Sydals

Ved Lysabild bygges der en solcellepark som tager hensyn til biodiversiteten

25. maj 2022 Erhverv

Nordic Solar vil have mere fokus på biodiversitet i solparker. Den danske solenergivirksomhed tog forleden første skridt til en ny stor solpark på Als og den er udviklet med et særligt hensyn til biodiversitet i området på og omkring parken. Borgmester Erik Lauritzen, biodiversitetskonsulenter og Nordic Solar tog første spadestik til biodiversitetsprojektet for den nye […]

Læs mere...