goZERO skal hjælpe landbrug til mere bæredygtighed

29. august 2016 Sundeved
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Det seneste skud på stammen af CO2-reducerende tiltag er projektet “goZERO”, hvor Gråsten Landbrugsskole, EUC Syd og SDU Sønderborg arbejder sammen om at udvikle metoder og teknikker til en mere bæredygtig landbrugsproduktion.

Initiativtageren bag goZERO er UdviklingsRåd Sønderjylland, der ser det som et interessant tiltag, der kan medvirke til at styrke samarbejdet mellem uddannelsesinstitutionerne, studerende og undervisere samtidig med, at det åbner op for nye innovationsveje til fremtidens CO2-venlige landbrug.

Sønderborg Kommune er partner i ProjectZero, og borgmester Erik Lauritzen er glad for, at tre af områdets store uddannelsesinstitutioner nu går sammen om at udvikle innovative løsninger til en mere bæredygtig landbrugsproduktion.

”Det er dejligt, at de har ladet sig inspirere af Sønderborgs ProjectZero og nu samarbejder om at skabe nye grønne løsninger til landbruget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg synes, det er fremsynet, og jeg er glad for at være borgmester i en kommune, hvor både virksomheder, butikker, uddannelsesinstitutioner og borgere engagerer sig i den grønne omstilling. Det er visionært og desuden med til at skabe fremtidens bæredygtige jobs”, siger Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

Det samme er Peter Rathje, direktør i ProjectZero:

”Landbruget bidrager med 14 procent af landets samlede CO2-udledning, og er en af de sektorer, hvor der fremover vil komme mere fokus på grønne løsninger.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er der behov for, og landbruget har brug for al mulig hjælp og support til omstillingen. Jeg vil følge projektet med stor interesse og glæder mig til at se de konkrete resultater”, siger Peter Rathje..

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
19. april 2021 Erhverv, Sønderborg

Sønderborg Kommunes tilladelse til biogasanlæg i Kværs er ophævet

19. april 2021 Erhverv

Miljø- og Fødevareklagenævnet har truffet afgørelse efter miljøbeskyttelsesloven og ophæver Sønderborg Kommunes afgørelse af 27. juni 2019 om miljøgodkendelse og VVM-tilladelse for opførelse og drift af et biogasanlæg i Kværs og hjemviser sagen til fornyet behandling. Miljø- og Fødevareklagenævnets afgørelse er endelig og kan ikke indbringes for anden administrativ myndighed. ”Vi modtog fredag afgørelsen fra […]

Læs mere...