Gråsten: 18-årig pige donerede sine fødselsdaggaver til FDF

5. december 2017 Gråsten

Sahra Christensen fra Gråsten valgte at fejre sin 18 års fødselsdag med et velgørenhedsarrangement til fordel for FDF Gråsten. Unikt og enestående udtaler kredsformanden, der torsdag d. 30. november fik overrakt en check på 12.000 kr. af den unge FDF’er.

“For mig at se, er det helt enestående, at en 18-årig kan have sådanne tanker. Jeg har været en del af FDF i Gråsten siden 1961, og jeg kan ikke huske, at have oplevet noget lignende”, siger kredsformand Mogens Jacobsen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sahra Christensen havde frabedt sig gaver til sin fødselsdag.

I stedet bad hun de ca. 30 gæster bruge pengene på en auktion, som hun afholdt i forbindelse med festen.

Til auktion var gaver, varer og produkter som lokale virksomheder og gæster havde doneret.

“Vi havde ca. 25 ting på auktion, f.eks. hjemmehæklede tørklæder, legetøj, grønlandsk whisky, og et sæt regntøj, som min mormor købte for 1000 kr. Det blev jeg glad for”, siger Sahra Christensen.

Det hører til sjældenhederne, at en 18-årig fravælger den klassiske fødselsdagsfest for i stedet at donere penge til et velgørende formål. Men for Sahra var det ikke et svært valg. Hun har været en del af FDF i Gråsten siden hun var 8 år, og er ikke i tvivl, når man spørger hende.

“FDF i Gråsten har ikke mange penge, og jeg har haft så mange gode oplevelser, og vil gerne have, at andre børn skal have de samme gode oplevelser og muligheder, som jeg har haft i den tid jeg har været der”, siger Sahra Christensen.

Holdt det hemmeligt i to måneder

Arrangementet blev holdt den 30. september i år, men Sahra Christensen holdt det hemmeligt i de efterfølgende to måneder. Det var først på bestyrelsesmødet torsdag en. 30. november, at hun overrakte checken til kredsformand Mogens Jacobsen.

“Da jeg som formand spørger, om der er nogen der har noget under eventuelt, så siger Sahra Christensen, at hun i stedet for gaver til sin 18-års fødselsdag, har samlet de her 12.000 kr. ind til FDF i Gråsten. Det kom som en kæmpe overraskelse for mig, og det er jo helt enestående”, siger Mogens Jacobsen.

Festen blev i øvrigt afholdt på E’ Arnstej, som er medlemmers klubhus i Gråsten. Og det er netop FDF’s ca. 70 medlemmer, der vil kunne mærke en donation som denne.

“Pengene vil kunne resultere i at vi måske kan komme på nogen ture, som vi ellers ikke ville have råd til, eller vi kan få noget grej, som vil forbedre aktivitetsniveauet for medlemmerne”, siger Mogens Jacobsen.

Sahra Christensen er nu seniorepræsentant for FDF Gråsten, og til daglig går hun på Alssundgymnasiet.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk