Gråsten Bibliotek: Hør om Frits Clausen – lægen der blev leder i DNSAP

12. januar 2018 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Frits Clausen, der havde sit korte liv fra 1893 til 1947 er en interessant skikkelse i Danmarks politiske historie.

Clausen havde lægepraksis i Bovrup, ikke langt fra Gråsten, og i starten af 1930erne meldte han sig ind i DNSAP, som han blev leder af få år senere i 1933.

Allerede i sin egen samtid havde Clausen et blakket ry, og i dag opfatter de fleste ham stadig som en latterlig person, der var fordrukken, dårlig begavet og uduelig som partifører, skriver Gråsten Bibliotek i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efterhånden som arkiverne er blevet åbnet, har nyere historieforskning dog til en vis grad nuanceret synet på Frits Clausen.

Mange myter er blevet afkræftet, og blandt andet hans evige strid med SS og Werner Best er ikke kendt i den store offentlighed.

Foredragsholderen er Andreas C. Johannsen, der er forhenværende overlæge ved Sønderborg Sygehus og medstifter af Sygehusmuseet i Sønderborg, hvor han var formand i 20 år.

I 2016 udgav han bogen ”Danske læger under nazismen” om læger, der tjente nazisterne hjemme og i udlandet, og Johannsen fik som den første nogensinde adgang til Lægeforeningens udrensningsarkiv.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vær med, når han kaster nyt lys over politikeren, lægen og mennesket Frits Clausen på biblioteket i Gråsten mandag den 22. januar kl. 16.30.

Der er fri entré

 

22. juli 2024 Kultur, Nordborg

Der er plads til flere til ringriderfesten i Guderup

22. juli 2024 Kultur

Søndag er der ringridning i Guderup og dagen begynder med et rytteroptog, som starter klokken 11:30. Klokken 12 åbner telte, boder og Als Udlejnings legeland på pladsen – og frem til klokken 14 er der gratis sildebord til de, der køber en øl eller en sodavand. Omkring klokken 16 er der kongeomridning og klokken 17:15 […]

Læs mere...