Gråsten Bibliotek: Hør strikningens kulturhistorie

23. oktober 2015 Gråsten Skrevet af: Ole Kæhler

Kom med på et strejftog gennem tid og sted i strikningens kulturhistorie til når overinspektør ved Museum strikSønderjylland, Elsemarie Dam-Jensen vil mandag kl. 16 fortælle om strikningens kulturhistorie på Gråsten Biblioteks Café.

Strikning har gennem århundreder været et erhverv, som bidrog til hjemmenes økonomi i større og mindre grad. Både mænd, kvinder og børn har strikket i ledige stunder, i de nordlige egne først og fremmest i uld, sydpå i bomuld, hør og silke. Mønstrene var ofte egnsprægede. Man strikkede i grove naturfarvede garntyper til daglig brug og til festlige lejligheder brugte man tyndere mønsterstrikkede tekstiler i smukke farver.

Artiklen fortsætter under annoncen

Foredraget belyser strikningens kulturhistorie, især i Nordeuropa, en håndarbejdskulturarv, der i begyndelsen handlede om hårdt arbejde, i dag en hobby, der viderefører en tradition for skønhed og sans for farver, mønstre og materialer.

Der er gratis adgang, og biblioteket giver en kop kaffe før foredraget.

 

14. april 2024 112, Sønderborg

Første brand i år der skyldes brug af ukrudtsbrænder

14. april 2024 112

Lørdag aften kørte Beredskab Sønderborgs brandbiler til Kær Bygade, fordi der var brand i et skur, hvor der var brænde. “Vi fik slukket ilden og tjekket ekstra grundigt, så vi var sikre på, der ikke var glæder, som lå og ulmede”, sagde indsatsleder, Bo Olesen, til SønderborgNYT. Ejeren af brændeskuret fortalte til SønderborgNYT, at han […]

Læs mere...