Gråsten Bibliotek: Kom og hør om masker gennem tiderne

11. september 2015 Kultur

Traditioner forandrer sig hele tiden, det gør brugen af masker og forklædninger også.

På Biblioteket Gråsten kan man kl. 19.30 torsdag den 17. september høre tidligere museumsinspektør Inge Adriansen og folkemindeforsker Carsten Bregenhøj fortælle om emnet.

Lidt kongelig er de fleste vel.

Lidt kongelig er de fleste vel.

Artiklen fortsætter under annoncen

Halloween vinder mere og mere ind på den traditionelle fastelavn, og den traditionelle Helligtrekongers fest på Sydals kan kun lade sig gøre i weekenderne, og har svært ved at samle deltagere nok.

Ringridningen var oprindelig en del af fastelavnsoptog og foregår nu i sommerhalvåret, bortset fra på Amager, hvor det stadig hænger sammen med fastelavn.

I dag klæder man sig ikke ud som julebuk, men man kan købe julebukke af strå.

Ændringerne i traditionerne betyder dog ikke, at der ikke stadig er et behov for at klæde sig ud og blive en anden. Tænk bare på skoleelevernes sidste skoledag og polterabend for slet ikke at snakke om Halloween arrangementer, hvor man kan klæde sig ud i bloddryppende kostumer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kom og hør om masker fra Als til Amalienborg på biblioteket i Gråsten.

Entré 50 kroner.

 

 

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. juni 2021 Politik, Sønderborg

Vores Sønderborg, SKAAL og Heidi’s Bierbar søger støtte til musikdag

23. juni 2021 Politik

Sønderborg Kommune har den 15. juni modtaget en ansøgning fra Vores Sønderborg, Radio Globus, SKAAL, Heidi’s Bierbar med flere. Der ansøges om 125-150.000 kr. til at holde et musikalsk arrangement på Rådhustorvet i Sønderborg lørdag den 11. september klokken 10-24, dagen inden Royal Run. Pengene skal gå til booking af lokale og kendte bands, der […]

Læs mere...