Gråsten: Bio-sciencevirksomheden Chr. Hansen runder de 40 år

27. august 2016 Erhverv

Den 1. september 2016 passerer det lokale hjørne af den verdensomspændende bioscience-virksomhed, Chr. Hansen, en milepæl – toptunet til fremtiden, skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Når du snupper dig en ostemad, er der 50 procent chance for, at du tager en bid af Chr.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hansen. Halvdelen af verdens oste er nemlig fremstillet med et produkt fra firmaet, som blev grundlagt i 1874, og hvis lokalafdeling i Gråsten nu runder 40 år.Graasten4_high

Fabrikken producerer enzymet osteløbe, og det var det oprindelige produkt, som virksomheden blev grundlagt på for over 140 år siden.

Selv om børsnoterede Chr.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hansen siden har fået en blomstrende forretning inden for bakteriekulturer og naturlige farver, er osteløbeenzymer stadig en vigtig del af forretningen, og virksomheden er i dag den største producent af osteløbe lavet af kalvemaver på verdensmarkedet.

Den lokale fabrik har i de seneste 40 år været omdrejningspunktet for Chr.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hansens globale aktiviteter inden for dette specifikke segment, og over de seneste 10 år er der foretaget betydelige udvidelser og opgraderinger, så produktionsfaciliteterne i dag fremstår topmoderne og rustet til fremtiden.

Halvvejs til månen

”Gråsten er blevet et globalt produktionscenter, efter at produktionen af færdigvarer er blevet overført hertil fra lande udenfor Europa i 2015-2016,” forklarer fabrikschef Ole Jacobsen om fabrikken, som har hjemme på Sundsnæs 10 i Gråsten.

”Hvert år producerer vi 6.000 tons.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi har siden 1994 produceret så meget osteløbe i Gråsten, at omregnes dette i runde oste, så kan de lægges i forlængelse af hinanden og nå 32 gange rundt om Ækvator eller halvvejs til månen.”

”Tilsvarende er den globale distribution blevet centraliseret i Gråsten, efter at færdigvarelagre af enzymer er hjemtaget fra flere europæiske Chr.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hansen-afdelinger. Vi distribuerer således direkte ud til kunderne i Europa fra Gråsten,” pointerer han.

Fabrikken i Gråsten beskæftiger 43 medarbejdere og står for en omsætning på knap 100 mio.

Artiklen fortsætter under annoncen

euro.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. april 2021 COVID-19, Sønderborg

Smittekonstatering med lyntest kan ikke længere sende hele skoleklasser hjem

16. april 2021 COVID-19

En hel skoleklasse skal ikke længere sendes hjem, fordi en enkelt elev er testet positiv for coronavirus ved en lyntest. Det oplyste Sundhedsstyrelsen torsdag og sundhedsforvaltningens direktør, Carsten Lund siger til SønderborgNYT: “Det tager vi en snak om i forvaltningen og så følger vi de retningsli9nier og procedure, som Sundhedsstyrelsen pålægger os””. Dermed kan skoledagen […]

Læs mere...