Gråsten: Den allermest hyggelige Ringriderfrokost

15. juli 2017 GALLERIER Skrevet af: Ole Kæhler

Formanden for Gråsten Ringridning, Bo Hansen, bød de mange gæster velkommen til Ringriderfrokost, hvor der skulle spises sild, kalvesteg og citronfromage. Høres musik fra TipTop Patyband og Silkeborg Blæserne.

“Vi har også inviteret borgmester Erik Lauritzen til at holde en tale. Det samme skal overborgmester Simone Lange fra Flensborg og formanden for Amtsringriderforeningen”, siger Bo Hansen, der også selv fik taletid.

“I mine tidligere taler har jeg været noget negativ og jeg husker, at Ringriderfestens formand, Jes Andersen, i sin tale i Sønderborg nævnte noget om fake news. Og formanden fra Aabenraa talte om, at græsset altid er grønnere på den anden side”.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg vil bare sige, at her i Gråsten har vi heste, ryttere og øller og skal det fortsætte, så skal det plejes. Og det gør en masse frivillige. Tak for det”, siger formanden.

“Aldrig har vi været rigere, aldrig har vi været travlere og mere stressede. Så mit råd er: Arbejd mindre og langsommere. Lev livet og giv jer tid til at komme til ringridning”.

Bo Hansen rundede af med en påstand, der bestemt ikke er “fake news”.

“I Gråsten har vi den storste royale opbakning af alle ringridningerne”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Politikere og bleer

Borgmester Erik Lauritzen begynder sin tale med at fortælle, at han ikke kan love, han kommer igen næste år.

Der er ligesom et par stykker, der er på spring for at overtage”, siger han.

Og det med at en borgmester og også andre politikere kan skiftes ud, er han helt klar over.

“Forleden var der en, der sagde til mig, at politikere er som bleer. De skal skiftes en gang imellem. Årsagen er den samme”, citerer borgmesteren.

“Og jeg synes, det er flot, at I arbejder med jeres ringridning her i Gråsten. Måske skulle I kigge lidt på Sønderborg, der havde inviteret Jan Hellesøe, der kan manipulere med vores hjerner. I Sønderborg endte det med, at vi drak meget mere end vi plejer og det er godt for indtjeningen”, siger Erik Lauritzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Gråsten Ringridning er noget særligt. Ja, Gråsten er noget særligt. Og det er som, at gråstenere er lidt mere kongelige”, siger borgmesteren.

Synkronsvømning og øl

Simone Lange, der er overborgmester i Flensborg, holdt sin tale på dansk. Og hun vidste at den skulle være kort og gerne morsom.

“Jeg har skåret den ned til to timer og vil fortælle, at jeg ved, at ringridning er den sønderjyske nationalsport. Og i ringridningssæsonen er Sønderjylland i undtagelsestilstand”, siger Simone Lange.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg har set ringridning og synes, det er en krydsning mellem synkronsvømning og Oktoberfest”, siger hun.

“Og så har jeg fundet ud af, at jeg tidligere har været i Gråsten. Det var for at se de kongelige. Den slags skal vi i Flensborg jo til udlandet for at opleve”, siger overborgmesteren.

Stor tak til de mange frivillige

“Gråsten Ringridning fylder 110 år. Altså fejrer vi 110 år med frivilligt arbejde. Fra os andre skal der lyde en stor tak til alle de frivillige, der gør en stor forskel her i Gråsten”, siger Hans Jørgen Jessen, der repræsenterer Amtsringriderforeningen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og i år er der kommet tivoli. Husk at brug det. Tag en tur i radiobilerne, så det kan svare sig for dem at komme igen næste år”, siger Hans Jørgen Jessen.

“I skal også købe rigeligt øl”.

“Det er de mange ringridninger, der er med til at binde os sønderjyder sammen, så vi skal allesammen bakke op og bevare vores nationalsport”, siger han.

20. maj 2024 Frivillige, Sønderborg

SINDs Folkekøkken har sat dato på åbningen

20. maj 2024 Frivillige

Torsdag den 30. maj åbnes døren til SINDs Folkekøkken i Frivillighedens Hus – og der bydes på en måltid mad til bare 20 kroner for voksne og ti kroner for børn. Det fortæller Claus og Knud fra styregruppen. Aftenens menu er: Flæskesteg med hvide hartofler og brun sovs. Hertil er der rødkål og bønner. ”Formålet […]

Læs mere...