Gråsten er ved at blive Æblefestklar

1. september 2019 Kultur

Frivillige har i længere tid arbejdet for, at der fra den 12. til den 14. september kan holdes Æblefestival – og i weekenden var en gruppe en tur i Egernsund og plukke de første Gråstenæbler.

En anden gruppe har pyntet Gråsten op med bannere – og andre har tidligere pyntet vinduerne i turistkontoret i Sønderborg.

Hvert år fejres æblet, historien og traditionerne i Gråsten.

Så når du går på opdagelse blandt Æblefestivallens mange boder, når du dufter og smager på alt fra æblekager og æbleflæsk til æblesnaps og æblemost, er det samtidig en rejse gennem århundreders historie og unik egnsgastronomi.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og når du fristes af Æblefestivallens overflødighedshorn af gode sønderjyske retter og råvarer, ved du, at du nu står midt i et af Danmarks bedst bevarede egnskøkkener – og i dit eget lille kongerige.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. oktober 2021 Politik, Broager

Borgermøde om en ny cykelsti mellem Broager og Nybøl

27. oktober 2021 Politik

En ny, dobbeltrettet cykelsti mellem Nybøl og Broager er på vej, og derfor inviterer kommunen til borgermøde i Broagerhallen den 3. november klokken 17. På mødet kan man se forslaget til cykelstiens placering, stille spørgsmål og komme med input. På mødet vil der være repræsentanter fra Teknik- og Miljøudvalget, chef i Drift og Anlæg, Mette […]

Læs mere...