Gråsten er ved at blive Æblefestklar

1. september 2019 Kultur

Frivillige har i længere tid arbejdet for, at der fra den 12. til den 14. september kan holdes Æblefestival – og i weekenden var en gruppe en tur i Egernsund og plukke de første Gråstenæbler.

En anden gruppe har pyntet Gråsten op med bannere – og andre har tidligere pyntet vinduerne i turistkontoret i Sønderborg.

Hvert år fejres æblet, historien og traditionerne i Gråsten.

Så når du går på opdagelse blandt Æblefestivallens mange boder, når du dufter og smager på alt fra æblekager og æbleflæsk til æblesnaps og æblemost, er det samtidig en rejse gennem århundreders historie og unik egnsgastronomi.

Og når du fristes af Æblefestivallens overflødighedshorn af gode sønderjyske retter og råvarer, ved du, at du nu står midt i et af Danmarks bedst bevarede egnskøkkener – og i dit eget lille kongerige.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. november 2022 Politik, Sønderborg

Lokalplanen for Nørager blev vedtaget af et flertal i Byrådet

30. november 2022 Politik

Boligområdet Nørager skal forandres og det skyldes ghettoloven og på onsdagens byrådsmøde godkendte et flertal i Byrådet den lokalplan, som skal til, inden der kan bygges nye boliger i området. Asger Romme Andersen fra Enhedslisten stemte imod, fordi han synes, det giver rigtig god mening at vente og se, hvad EU-domstolen siger til regeringens ghettolov. […]

Læs mere...