Gråsten Fjerkræ er klar til tiden efter brexit

7. februar 2018 Erhverv

Gråsten Fjerkræ introducerer i løbet af 2018 en Gråsten Cherry Valley and på det danske marked. Der er tale om fritgående ænder opvokset og slagtet i Tyskland, og Gråsten Fjerkræ har eneforhandling fra producenten til salg- og distribution på det skandinaviske marked.

Baggrunden for aftalen er, at de igangværende Brexit-forhandlinger kan betyde, at ænder produceret i England pålægges en ekstra toldafgift.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sker det, kan det ikke undgå at få en negativ betydningen for salget af den populære engelske and af Pekingracen, Cherry Vally, på det danske marked. Situationen er derimod anderledes, når produktionen sker indenfor EU. Her er ingen ekstraafgift.

“Generelt er det kun ænder opvokset og produceret i Cherry Valley i Lincolnshire i det østlige England, der må bruge betegnelsen Cherry Valley, men vi har en tysk producent, der lever op til nøjagtig de samme krav og bestemmelser ved anvendelse af Cherry Valley ællinger. Vi markedsfører anden under navnet Gråsten Cherry Vally And. Til forskel fra de engelske ænder er vores and opvokset under fritgående forhold, og dermed lever den op til vores standarder”, siger bestyrelsesformand Gunder P. Jensen, Gråsten Fjerkræ.

Gråsten Fjerkræ venter, at introduktionen af Gråsten Cherry Vally And, vil få en positiv afsmitning på det generelle salg af ænder, hvor målet er at få danskerne til at sætte en andesteg på bordet på alle tider af året. I dag er både ænder og gæs en typisk sæsonvarer.

I fjor oplevede vi to-cifrede vækstrater i salget af økologiske Gourmet Berberie ænder omkring Thanksgiving, Mortensaften og jul. Men hvorfor skal man kun spise ænder på de årstider, når nu eksperter udråber dem som de bedste på markedet, og nu får vi Gråsten Cherry Valley med i sortimentet. Ænder kan spises hele året. Kvaliteten skal blot være i top. Ænder med betegnelsen Cherry Valley, er de mest solgte herhjemme”, siger Gunder P. Jensen i en pressemeddelelse.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk