Gråsten Fjerkræ griber fremtiden i ny Gourmét Butik

10. september 2015 Erhverv

2020 er året, hvor verdens største forbrug indenfor mad bliver fjerkræ. I den forbindelse har Gråsten Fjerkræ besluttet at åbne egen Gourmet Butik – men ikke en hvilken som helst butik.

Der er reception for indbudte gæster fredag den 30. oktober, og åbningen markeres hen over hele weekenden.

Inspiration til butikken, og i særdeleshed til vareudvalget, er hentet fra flere af Europas største Gourmet forretninger.

Artiklen fortsætter under annoncen

Gunder Jensen griber fremtiden.

Gunder Jensen fra Gråsten Fjerkræ griber fremtiden.

Mange vil nok få sig en stor og positiv overraskelse, når de kommer ind i butikken.

En slagterforretning, hvor gris og ko er skiftet ud, med fjerkræ og lam.

Man vil opdage, at det eneste vi ikke har, og ikke vil afløse, er flæskestegen.

Der er til gengæld rullepølser, skinker, cuvetter, culotter m.m. alt fra Unghane.

Charcuterivarer, kolde og varme take away retter.

Selv en Gourmet Hønsesalat, udviklet af Aamann i København, vil der være i butikken.

Center for slagtere og andet køkkenfolk

I forbindelse med butikken laver vi også et uddannelses- og inspirationscenter for slagtere, kantineledere, grossister og forbrugere.

Kantineledere og slagterne er udfordret og ikke rustet til år 2020.images

Det er stadigvæk traditionel gris, der tænkes og gøres i, både i deres basis uddannelse og til dagligt. Fremtidens krav fra forbrugerne om mere kyllingekød, er der ikke taget meget højde for.

Vi har nogle unikke faciliteter, frilandsopdræt, slagteri, opskæring osv. og nu også et uddannelses- og inspirationscenter.

Det er vort ønske, at centeret vil blive brugt flittigt, så forbrugerne, over det ganske land, kan følge tidens trend og få noget lækkert og mere miljørigtigt og fedtfattigt på menuen fra deres slagter.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk