Gråsten Fjerkræ har frosne sommerænder til julebordet

17. november 2022 Erhverv
Gårdbutikken. Foto: Gråsten Fjerkræ
Gårdbutikken. Foto: Gråsten Fjerkræ

De seneste år har der været fugleinfluenza i Europa og det er ikke længe siden, at der også var fugleinfluenza i Tandslet, hvor en hønsebesætning blev aflivet. Fugleinfluenzaen har også ramt Gråsten Fjerkræ, som ikke kan tilbyde de lokale kunder friske ænder til julebordet.

“Vi har heldigvis frosset en del sommerænder ned, men ikke så mange. Det gør, at de lokale kunder ikke skal vente for længe med at komme ind i gårdbutikken i Kværs, som er åben på fredage mellem 11 og 17, hvis de vil være sikre på at få en and med hjem”, siger Birgitte Møller fra Gråsten Fjerkræ.

Artiklen fortsætter under annoncen

Gråsten Fjerkræ har en stor del af deres ænder i Tyskland og også i Frankrig.

“Vi mente, at med stor afstand mellem stederne, så mindskes risikoen for fugleinfluenza”, siger Birgitte Møller til SønderborgNYT.

Hun fortæller videre, at gennem de seneste år har fugleinfluenzaen taget rigtigt mange ænder.

“Det gør jo, der ikke bliver lagt så mange æg og dermed kommer der heller ikke så mange ænder til julebordene”.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
9. december 2022 Sport, Sønderborg

Sønderborg Futsal skal spille mod Hjørring – det gælder topplaceringen i rækken

9. december 2022 Sport

I morgen, lørdag, kl. 14:00 spilles andensidste runde af grundspillet, hvor Sønderborg møder Hjørring på hjemmebane i Humlehøjhallen, og netop de to hold skal fordele første- og andenpladsen mellem sig, hvor Sønderborg fører rækken med to point ned til Hjørring, skriver Sønderborg Futsal. Sønderborg kan med en sejr sikre sig førstepladsen i grundspillet, hvor en […]

Læs mere...