Gråsten Fjerkræ klar med nye charcuteriprodukter

12. marts 2018 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Nu skal produkter fremstillet af fjerkræ have en større andel af de danske detailforretningers kølediske. Derfor benytter Gråsten Fjerkræ Nordens største fødevaremesse Food Expo i Herning til introduktion af en helt ny serie charcuteri-produkter.

Der er tale om flere forskellige slags kyllingespegepølser, rullepølser, filetkød, paté og leverpostej. Dertil kommer danskfremstillet andefedt med og uden grever.

Charcuteri-produkterne fremstilles alle på fabrikken i Kværs og vil på sigt skabe tre nye arbejdspladser.

Artiklen fortsætter under annoncen

De nye produkter er blevet udviklet i nær samarbejde med personalet i selskabets gårdbutik. Den fungerer som en integreret del af firmaets udviklingsafdeling, da de nye produkter først præsenteres for butikkens kunder. Slår produkterne an bliver de sat i produktion ellers ikke.

Ny emballage

På Food Expo er der naturligvis smagsprøver, og der er også mulighed for at smage den sønderjyske specialitet stegte Unghane Ringriderpølser.

Fjerkræproducenten benytter også den store fagmesse til introduktion af ny emballage, hvor design og farver er kopibeskyttet. Gråsten Fjerkræ vil være den første danske fødevareproducent, der overholder EU-lovgivningens bestemmelser om, at emballage – farve og design – skal afspejle indholdet i en pakke.

Artiklen fortsætter under annoncen

Grøn emballage sender eksempelvis et miljørigtigt, bæredygtigt og sundt signal til forbrugerne, men bliver ofte misbrugt på konventionelle fødevarer.