“Cateringlandsholdets guldmedalje ved OL for kokkelandshold i Stuttgart er en sejr for dansk gastronomi og fødevarer. Det er imponerende. Det var ventet, at selve kokkelandsholdet endte uden for medaljerækken. Det er et ungt hold. Planen er, at holdet først skal toppe ved verdensmesterskabet i Luxembourg i 2022. Marginalerne er små, og det kræver tusindvis af træningstimer. Vi er med hele vejen mod VM”.
Det siger bestyrelsesformand Gunder P. Jensen, Gråsten Fjerkræ – der er sponsor for Kokkelandsholdet – i en pressemeddelelse . Foruden cateringlandsholdet omfatter kokkelandsholdet også tjenerlandsholdet og juniorkokkelandsholdet samlet i Dansk Gastronomisk Union.
Gråsten Fjerkræs Berberi Gourmet And indgik i den menu kokkelandsholdet serverede i Stuttgart. Valget af netop Gråsten-anden skete, fordi landsholdets holdkaptajn Christian Wellendorf betragter anden som kvalitetsmæssigt i den absolutte verdensklasse.
“Jeg synes, det er imponerende, at cateringlandsholdet vinder guldmedalje. Det vidner om, at det ikke blot er på restauranterne, at vi er i top, men at vi også kan på cateringområdet. Kokkene kommer jo fra kantiner over hele landet og her er de med til dagligt at lave buffeter i absolut topklasse til mange, mange mennesker”, siger Gunder P. Jensen.