Gråsten Fjerkræ: Kommunen begrænser os alt for meget

20. februar 2014 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler
Der er med stor forundring at Gråsten Fjerkræ ikke har fået den ønskede tilladelse til at bygge en lagerhal ved siden af virksomheden.

Gråsten Fjerkræ anker kommunens afgørelse og samtidig gøres kommunen opmærksom på at EU klart og entydig siger at ingen virksomheds normale vækst må begrænses.

Artiklen fortsætter under annoncen

 – Firmaet er torsdag blevet meddelt at vi får en tilladelse, men den er behæftet med begrænsninger, som enten fordobler Gråsten Fjerkræs udgifter til transport på emballage eller forøger tværgående trafik og støjbelastning med 66 gange, siger direktør Gunder Jensen til Sønderborg Nyt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Gunder Jensen anker kommunens afgørelse, fordi den begrænser erhvervslivet.

Gunder Jensen anker kommunens afgørelse, fordi den begrænser erhvervslivet.

Teknik- og Miljøudvalget indstiller til politiet, at der skal forbydes kørsel med køretøjer, der er længere end 12 meter på vejen, hvor Gråsten Fjerkær bor. Det skyldes indsigelser fra naboer og kirke.
Artiklen fortsætter under annoncen

 
I løbet af kort tid holder direktør Gunder Jensen fra Gråsten Fjerkræ og direktør Inge Olsen fra Teknik og Miljøforvaltningen et møde med politiet om trafikken.
Det er politiet, der bestemmer, om der sidder med ansvaret for trafikken på vejene og kommunen kan kun komme med opfordringer.
Artiklen fortsætter under annoncen

Første udvidelse i 116 år

– Gråsten Fjerkræ har til huse i en virksomhed fra 1898, altså har vi været her i Kværs 116 år, udvidelsen med lagerhallen er den første i over 50 år, så man kan vist roligt sige at udvidelsen ligger inde for rammerne af normal vækst, mener Gunder Jensen.
 
Gråsten Fjerkræ kontaktede kommunen helt tilbage i 2012 inden køb af grunden, der skal bygges på og fremlagde ønske om udvidelse med en lagerhal, Ved det første møde fik Gråsten Fjerkræ oplyst at kommunen ikke så nogen hindring ved etablering af lagerhallen, og på dette tilsagn købte Gråsten Fjerkræ grunden.gråsten fjerkræ
Artiklen fortsætter under annoncen

 
– Et køb af grunden ville også løse det ønske kommunen har til Gråsten Fjerkræ om at etablere P-pladser til de ansattes biler, siger direktøren.
 
Grunden blev købt og der blev indsendt tegninger på hallen, og byggesagen blev sendt i nabo høring.
 
Gråsten Fjerkræ har lyttet til kommune, kirke og naboer og forstår derfor ikke hvorfor kommunen er vendt 180 grader.

Kirkeklokker sænker huspriser

 
– Der har været indkaldt til møder, møder der blev fastlagt på bestemt dato efter naboernes ønske, så de kunne være til stede, men de mødte underligt ikke op, siger Gunder Jensen og tilføjer:

Som det ses her, så bruger Gråsten Fjerkræ ikke store lastbiler.

Som det ses her, så bruger Gråsten Fjerkræ ikke store lastbiler.

 
– Gråsten Fjerkræ er blevet beskyldt for at naboernes huspriser falder. Fakta viser dog, at priserne er steget fra 27 til 33 % i perioden 2001 til 2013.
Officiel statistik, som netop er blevet offentliggjort, viser at kirker og ringen fra kirkeklokker får huspriserne til at falde.
Ligeledes har stor rapport fastslået at kommende vækst og arbejdspladser skal skabes i lokalsamfundene.
 
– Gråsten Fjerkræ er også blevet beskyldt for at være årsag til at Sønderborg kommune lukkede Kværs Skole. Aldrig har jeg hørt noget så fjernt fra sandheden. Kværs Skole er forsat i åben som en friskole, der bla. støttes af Gråsten Fjerkræ og underligt nok, så er påstanden fremsat af naboer, der ikke støtter skolen.
.
Direktøren fra Gråsten Fjerkær kalder det virkelig skuffende og ikke ligefrem det signal en kommune skal sende, når der i konstitueringen af det nye byråd, blev slået på, at erhvervslivet og arbejdspladser skulle fremmes.
 
13. april 2024 Sønderborg, Frivillige

Gå en tur på Kær og støt julemærkehjemmene

13. april 2024 Sønderborg

Lions Danmark har i årenes løb støttet Julemærkehjemmene med ca. 2,8 millioner kroner og nu inviterer klubberne i Sønderborg Kommune til, at du og alle andre kan møde op den 5. maj og gå 1000 meter, nyde naturen i godt selskab – måske med familien, nogle naboer, kolleger eller venner – og støtte Julemærkehjemmet Fjordmark. […]

Læs mere...