Gråsten-forfatter Linda Lassen har skrevet en biografi om Martha Christensen

10. maj 2022 Kultur

De stille eksistensers stemme – er titlen på den første biografi om en af Danmarks absolutte yndlingsforfattere Martha Christensen, som havde og har læsere i alle samfundslag. Men det er i bakspejlet bemærkelsesværdigt, at hun ikke mindst har berørt, hvad vi i dag vil kalde provinsens eller udkanternes oversete mennesker – udkanterne såvel geografisk som kulturelt, Holsted eller Hvidovre i vore hjerter.

Biografien er skrevet af Gråsten-forfatteren Linda Lassen og den udkommer den 19. maj.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mange husker Martha Christensens bøger  – og film – om udsatte mennesker, der havde svært ved selv at komme til orde: En fridag til fru Larsen, Vores egen Irene, Dansen for Regitze for blot at nævne nogle.

Hun modtog De Gyldne Laurbær, blev kåret til Danskernes yndlingsforfatter og modtog mange andre litterære priser. Flere af hendes romaner blev filmatiseret. Alligevel findes der ingen biografi om hende – før nu,

Martha Christensen var stille og beskeden uden lyst til at fortælle offentligheden om sig selv.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Alt står i mine bøger,” sagde hun. Alligevel har Linda Lassen skrevet en indfølende biografi om hende – og det var med stor hjælp fra familien. Bogens billedside skyldes ikke mindst privatoptagelser, som Martha Christensens familie og venner har stillet til rådighed.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. maj 2022 112, Sydals

Ild i varebil på Kegnæsvej

27. maj 2022 112

I dag, fredag, klokken cirka 13 blev der ringet 112 og Sydals Frivillige Brandværn kørte til Kegnæsvej, hvor der var ild i en varebil. “Branden fik de frivillige brandmænd hurtigt slukket og fordi der var risiko for, at føreren af bilen har fået røg, så tilkaldte vi en ambulance, så han kunne blive tjekket”, siger […]

Læs mere...