Gråsten: Fra torsdag forvandles en grøn plæne til formidlingshave

24. marts 2021 Kultur

På torsdag tages fat på at forvandle plænen foran Caféodora på Gråsten Havn til en formidlingshave – det første synlige bidrag til den grænseoverskridende blomsterfestival, ’Blomster bygger broer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Haven skal stå færdig i forsommeren.

Formidlingshaven er en del af ‘Blumen bauen Brücken – Blomster bygger broer’, en grænseoverskridende blomsterfestival, som er baseret på det tyske Gartenschau-princip og det danske koncept ‘Aktiv turisme’.
Haven laves med fokus på biodiversitet, bæredygtighed og up-cycling, og hensigten er at knytte grænseregionen sammen ved hjælp af bæredygtige oplevelser inden for natur- og kulturturisme.

Haven ventes klar sidst i maj eller i begyndelsen af juni.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

“Formidlingshaven ved havnen i Gråsten er projektets første synlige nedslag og et bidrag til endnu en kulturoplevelse og attraktion inden for bæredygtig turisme.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi bringer både natur, det maritime og havekulturen ind i en aktiv turismeudvikling, der også omfatter tilløbsstykket, Den Kongelige Køkkenhave. Begge dele er et aktiv og attraktive byrum for Gråstens borgere og byens gæster”, siger Stephan Kleinschmidt, formand for Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme i Sønderborg Kommune.

Sønderborg Kommune har valgt at placere sin formidlingshave i Gråsten og tæt på havnen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Håbet er, at turister på besøg i slotshaven eller i Den Kongelige Køkkenhave går en tur igennem byen og ned til havnen.

Formidlingshaven bliver grøn oase i tæt kontakt med det maritime miljø, hvor man kan sidde og nyde udsigten til Nybøl Nor, teglværkerne og livet på vandet..

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. april 2021 Erhverv, Sønderborg

Økonomiudvalget skal høre om antallet af SOSU-afskedigelser

17. april 2021 Erhverv

I en analyse fra FOA sættes der fokus på kontrasten mellem antallet af afskedigelsessager og de rekrutteringsmæssige udfordringer i forhold til at rekruttere personale inden for social- og sundhedsfagene. Analysen peger også på, at sygdom er den klart mest hyppige årsag til afskedigelsessager – 6 ud af 10 af afskedigelsessagerne blandt FOA´s medlemmer skyldes sygdom. […]

Læs mere...