Gråsten: Fra torsdag forvandles en grøn plæne til formidlingshave

24. marts 2021 Kultur

På torsdag tages fat på at forvandle plænen foran Caféodora på Gråsten Havn til en formidlingshave – det første synlige bidrag til den grænseoverskridende blomsterfestival, ’Blomster bygger broer. Haven skal stå færdig i forsommeren.

Formidlingshaven er en del af ‘Blumen bauen Brücken – Blomster bygger broer’, en grænseoverskridende blomsterfestival, som er baseret på det tyske Gartenschau-princip og det danske koncept ‘Aktiv turisme’.
Haven laves med fokus på biodiversitet, bæredygtighed og up-cycling, og hensigten er at knytte grænseregionen sammen ved hjælp af bæredygtige oplevelser inden for natur- og kulturturisme.

Artiklen fortsætter under annoncen

Haven ventes klar sidst i maj eller i begyndelsen af juni. Det skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

“Formidlingshaven ved havnen i Gråsten er projektets første synlige nedslag og et bidrag til endnu en kulturoplevelse og attraktion inden for bæredygtig turisme. Vi bringer både natur, det maritime og havekulturen ind i en aktiv turismeudvikling, der også omfatter tilløbsstykket, Den Kongelige Køkkenhave. Begge dele er et aktiv og attraktive byrum for Gråstens borgere og byens gæster”, siger Stephan Kleinschmidt, formand for Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme i Sønderborg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kommune har valgt at placere sin formidlingshave i Gråsten og tæt på havnen. Håbet er, at turister på besøg i slotshaven eller i Den Kongelige Køkkenhave går en tur igennem byen og ned til havnen.

Formidlingshaven bliver grøn oase i tæt kontakt med det maritime miljø, hvor man kan sidde og nyde udsigten til Nybøl Nor, teglværkerne og livet på vandet.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. september 2022 Sønderborg, Frivillige

Mandag var fire håndboldspillere på køkkenholdet

27. september 2022 Sønderborg

Mandag eftermiddag mødtes en gruppe børn og frivillige fra Ungdommens Røde Kors med fire af de seje håndboldspillere SønderjyskEs herrehold og det gjorde de for at hygge sig med at lave mad og spise sammen. SønderborgNYT fangede håndboldspilleren Rasmus Bech og ‘køkkenpigen’ Cecilie, som fortalte, hvilke opgaver, som de havde fået. “Vi har hakket chokolade, […]

Læs mere...