Gråsten: Lad de frivillige klubber og foreninger tjene på arrangementer på Torvet

19. juni 2018 Erhverv

De ansvarlige politikere i Sønderborg Kommune har igen forsøgt at skabe ro i Gråsten by, med det nye regulativ for arrangementer på offentlige pladser og veje. På trods af den gode intention, må vi desværre erkende, at initiativet har haft den modsatte effekt, fordi debatten om torvet i Gråsten atter er blusset op på en ukonstruktiv og ufin måde.

I den forgangne uge er vi blevet målløse over, hvordan en flok højtråbende borgere på sociale medier straks drager den konklusion, at vores virksomheder ønsker at ødelægge Gråsten og byens beundringsværdige frivillige arbejde, skriver Det Gamle Rådhus i en pressemeddelelse.

Vi forsøger hele tiden at påvirke byen i positiv retning med bl.a. støtte til lokale arrangementer og så mange sponsorater som muligt. I skrivende stund er vores sponsorbudget fem gange større end planlagt. Vores vision har altid været – og vil altid være – at skabe og opretholde liv i Gråsten og i tråd med det har vi følgende løsningsforslag:

Fremover skal det kun være de lokale frivillige klubber og foreninger, som skal tjene på salg af mad og drikkevarer ved offentlige arrangementer på torvet i Gråsten. Al overskud skal gå ubeskåret til foreningerne, når de ønsker at deltage. Der skal udarbejdes en procedure for, hvordan det i praksis skal foregå, men vi stiller gerne vores inventar, gunstige indkøbsaftaler og alkoholbevilling til rådighed, for at foreningerne kan få størst mulig indtjening.

Artiklen fortsætter under annoncen

Således kan borgere og turister i fremtiden glæde sig over, at mange flere kroner ryger i klubkasserne, når de køber mad og drikkevarer ved arrangementer på torvet. Vi håber, at dette kan skabe fred, så vi igen kan se fremad mod et livligt, fælles Gråsten.

Måske kan det gode initiativ endda spredes til de andre byer i kommunen.

Synes du også, de frivillige klubber og foreninger skal styrkes?

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. januar 2022 Uddannelse, Sønderborg

Hvad sker der i hjernen hos børn der har det svært?

18. januar 2022 Uddannelse

Den 3. marts klokken 19 får Dybbøl Efterskole besøg af Rasmus Alenkær, som vil holde et oplæg om børn, som har det svært. I sit oplæg vil Rasmus Alenkær sætte fokus på samarbejdet omkring børn med social-kognitive udfordringer med udgangspunkt i dels en neurologisk vinkling, og dels med udgangspunkt i en institutionel pædagogisk vinkling. Eller […]

Læs mere...