Gråsten: LAG-millioner og starthjælp til iværksættere

11. marts 2016 Erhverv
Karsten Gram fortæller om Eu-millionerne i LAG.

Karsten Gram fortæller om Eu-millionerne i LAG.

Artiklen fortsætter under annoncen

[adrotate group="187"]
[adrotate group="188"]

EU har en rigtig stor pose penge, der skal bruges på at udvikle landdistrikterne.

“Og i Sønderborg og Aabenraa, der samarbejder, fordeles der tre millioner kroner af en Lokal Aktions Gruppe”, siger rådgiver Karsten Gram til godt 60 mennesker, der torsdag aften sad i Det Gamle Rådhus i Gråsten for at høre om iværksætteri.

“Det lyder sikkert lidt som terroristgruppen, men LAG har intet med RAF, Rote Arme Fraktion at gøre”, siger han og fortæller, LAG består af lokale frivillige fra Aabenraa og Sønderborg, der sidder og vurderer ideer, der kan indstilles til at modtage LAG-midler fra EU.

I årene fra 2009 til 2013 er der i de to kommuner uddelt 13 millioner kroner.

“De frivillige i LAG får hjælp af en rådgiver, der også skal udbrede kendskabet til LAG-midlerne og det er mig, der er ansat til det”, siger Karsten Gram.IMG_0146

Det vigtige for Karsten Gram og Den Lokale Aktions Gruppe er, at midlerne ikke skal sendes retur til EU.

“Så har nogle af jer iværksætterideer, der bidrager til skabelsen af arbejdspladser, til det gode landsbyliv eller til samarbejds- og netværksprojekter, så skal i kontakte mig, så jeg kan fortælle, hvordan i kommer i betragtning til LAG-midler”, siger han.

Starthjælp

Michael Hamann fra Sønderborg Iværksætter Service fortalte om den hjælp, der er at hente i lokalerne på Ellegaardsvej 36 i Sønderborg.

Michael Hamann opfordrer alle med iværksætterdrømme til at bruge SIS.

Michael Hamann opfordrer alle med iværksætterdrømme til at bruge SIS.

“Et produkt alene gør ingen forretning, så vi er klar til at hjælpe jer med at skabe en succes – men vi giver ingen garantier”, siger iværksætterchef Michael Hamann.

Sønderborg Iværksætter Service tilbyder at hjælpe alle iværksættere i Sønderborg, så de kan blive skarpere på deres idé og få det helt rigtige afsæt, når og hvis de tager springet til at blive selvstændig.

“Vi har iværksættercafeer, hvor i kan møde frivillige eksperter, der gerne og gratis deler ud af deres viden og når i kommer på Ellegaardsvej, så bliver i en del af et miljø, hvor alle hjælper hinanden”, siger Micahel Hamann.

Flere af deltagerne har allerede deres gang hos Sønderborg Iværksætter Service og de er begejstrede.

“Så i skal endelig bare ringe eller komme og få en snak, så skal jeg fortælle, hvad vi kan hjælpe hver enkelt af jer med”, siger Michael Hamann.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk