Gråsten Landbrugsskole er klar med to højskoleaftener

20. januar 2023 Kultur

På tirsdag klokken 19 er der Højskoleaften på Gråsten Landbrugsskole, hvor Rasmus Skov Borring kommer og spiller op til en hyggelig aften med sange fra Højskolesangbogen.

Kom og syng med, når Rasmus Skov Borring inviterer indenfor i sit arbejde med formidlingen af den danske sangskat. Han vil præsentere både velkendte og nye sange fra Højskolesangbogen. Sangforedraget åbner op for både baggrunde for sangene samt hans værkstedsarbejde med at komponere nye fællessange – bl.a. i samarbejde med digter Jens Rosendal, som han har arbejdet sammen med i syv år.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det skriver Gråsten Landbrugsskole i en pressemeddelelse.

Rasmus Skov Borring er pianist, komponist og foredragsholder, uddannet cand.mag. i moderne kultur og kulturformidling fra KU. Han har flere albumudgivelser bag sig, blandt andet: Den danske sang 1 & 2 med instrumentale klaverfortolkninger af højskolesange, to albums fra Rosendal/Borring-samarbejdet og Sangen har lysning fra 2020 med nye fællessange.

Rasmus Skov Borring modtog i 2019 N.F.S. Grundtvigs Pris og blev i 2022 nomineret til hovedprisen ved Artbeat Prisen for sit arbejde med at formidle fællessangstraditionen både i Danmark og i udlandet. Han er komponist bag sangen Gi’ os lyset tilbage, som netop er blevet optaget i Højskolesangbogen sammen med flere af hans andre sange.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tidligere håndboldspiller fortæller

Onsdag den 8. februar kl. 19.00 er der igen Højskoleaften på landbrugsskolen og her kommer en af de hårde drenge fra håndboldbanen.

Tidligere landsholdsspiller i håndbold Lars Jørgensen er ofte blevet nævnt som en af verdens bedste forsvarsspillere, og han har i den grad kæmpet sine kampe på stregen, hvor det ofte går hårdt for sig.

Lars Jørgensen er i dag assisterende træner for kvindelandsholdet i håndbold. Her trækker han på sine erfaringer som spiller og er med til at udvikle talenter og få holdet til at yde sit absolut bedste.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er mange paralleller mellem erhvervslivet og elitesporten, og erhvervslivet kan uden tvivl lære meget fra sportens verden. Som foredragsholder er Lars Jørgensen både lun og en rigtig entertainer.

Han fortæller levende om, hvordan man udvikler sig og når sine mål krydret med sjove anekdoter fra sin imponerende karriere.

Prisen er 250 kroner pr. aften og du kan købe billet på billet på danskelandbrugsskoler.nemtilmeld.dk eller ringe på 7465 1024.

Der er kaffe, te og kage med i prisen.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
28. januar 2023 Kultur, Sønderborg

SMUK havde Dorthe Gerlach med til Nytårskoncerten

28. januar 2023 Kultur

Fredag aften spillede Slesvigsk Musikkorps Nytårskoncert i Alsion og inden musikken begyndte, så var J. P. Rasmussen fra Hjemmeværnet på scenen og byde velkommen. Det skyldes, at Hærhjemmeværnet og Lions Sønderborg og Alssund er sammen om at arrangere koncerten. “SMUKs Nytårskoncerter kom til Sønderborg i 2003 og det skyldes en meget fremsynet chef på Sønderborg […]

Læs mere...