Gråsten Landbrugsskole: LandboSyd får besøg af miljøminister Lea Wermelin

18. december 2019 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Miljøminister Lea Wermelin får mulighed for en god og saglig debat om regeringens miljøpolitik, når hun den første mandag efter nytår – om eftermiddagen – tager til Gråsten Landbrugsskole for at snakke om øgede krav om efterafgrøder og om målsætning om en lavere udvaskning af kvælstof samt tager en debat om pesticider.

LandboSyds nytårsmøde finder sted fra klokken 13 til 15 og udfordrerne på mødet bliver chefrådgiver Helge Lorenzen, LandboSyd, og viceområdedirektør Anders Panum Jensen fra Landbrug & Fødevarer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kan udnytte resten af dagen

Formand for LandboSyd, Mogens Dall, fortæller, at der bliver tale om et hurtigt møde, hvor LandboSyd er vært ved en kop kaffe med kage og hvor det ellers gælder om at udnytte tiden til en god debat:

”Mange landmænd har en travl hverdag, hvor også familierne stille krav om at de er hjemme og tilstede. Selvfølgelig bliver der også tid til at snakke med naboer, venner og bekendte – det som mange også glæder sig til efter jule- og nytårsdagene – men vi indretter os efter, at mange også skal have lavet noget derhjemme resten af eftermiddagen”, siger Mogens Dall.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tilbagerulning af pakke

”Der er brug for, at mange landmænd møder op og dermed giver deres mening til kende om regeringens politik. Det her er reelt en tilbagerulning af Landbrugspakken, og det er urimeligt i forhold til en fødevareproduktion og eksport, som er helt nødvendig for os alle”, siger Mogens Dall og tilføjer:

”I det nye år skal vi have udmøntet klimaloven, og der bliver lagt i kakkelovnen til at landbruget kommer til at få sin store del af kravene og dermed atter store omkostninger. Det harmonerer meget dårligt med, at vi er nogle af dem, som producerer de mest klimavenlige fødevarer. Den melding får ministeren med hjem til København”.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

21. maj 2024 Sport, Sønderborg

Gymnasie-fodbold: De blå piger vandt stort over de røde

21. maj 2024 Sport

I dag, tirsdag, er det sidste skoledag for alle de gymnasieelever og HF-elever, som skal til afsluttende eksamen inden længe – og Det Blå Gymnasium fejrede dagen med fodboldkampe mod Statsskolen. Den første kamp, der blev spillet, det var pigerne og her vandt ‘de blå’ en overbevisende sejr på hele 7-0 over ‘de røde’. “Det […]

Læs mere...