Gråsten: Prinsesse Marie besøger beredskabets landsstævne

13. august 2018 Gråsten

Prinsesse Marie kommer på besøg, når Beredskabsforbundet lørdag den 8. september har landsstævne i Gråsten.

Ved stævnet dyster knap 500 medlemmer af det frivillige redningsberedskab og af ungdoms-brandkorps i discipliner, som de anvender til at redde liv og hjælpe borgere i hverdagen. De vil nok gøre sig ekstra umage under det fornemme besøg. Prinsessen har nemlig selv en beredskabsfaglig uddannelse og har siden 2016 været tilknyttet Beredskabsstyrelsen som særlig projektmedarbejder. Så hun har forudsætningerne for at vurdere den indsats, som de frivillige yder i konkurrencerne i Gråsten.

Artiklen fortsætter under annoncen

Landsstævnet finder sted på området ved Gråsten Skole. Her bliver prinsesse Marie modtaget af Beredskabsforbundets præsident, folketingsmedlem Jan Johansen, Beredskabsforbundets landschef, Niels Bonde Jensen og Beredskabsforbundets ambassadør, grevinde Cath Alexandrine Danneskiold-Samsøe.

Beredskabsforbundets landsstævne er en både festlig og seriøs hyldest til alle de frivillige, som hvert år medvirker ved tusindvis af redningsindsatser ved brande, oversvømmelser og andre former for ulykker. Under landsstævnet viser de, hvad de kan, når de konkurrerer i seks discipliner for voksne og én for unge i alderen 10-16 år. Det gælder for eksempel brand, redning, førstehjælp, forplejning og håndtering af tilskadekomne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alle interesserede er velkomne til at overvære konkurrencerne fra klokken 9.30 til sidst på eftermiddagen lørdag den 8. september.

Der er faneindmarch klokken 8.00.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. august 2021 Kultur, Sønderborg

Uffe Lorenzen giver en udendørs koncert i Sønderborg

4. august 2021 Kultur

Lørdag den 14. august giver Uffe Lorenzen er gårdhavekoncert i Sønderborghus i eftermiddagstimerne. Uffe Lorenzen er kendt som den karismatiske forsanger og frontfigur i Spids Nøgenhat og Baby Woodrose. Han har huseret på den danske rockscene siden slutningen af ’80erne og fik sit gennembrud med Baby Woodrose i 2003, hvor de som et af de […]

Læs mere...