Gråsten: Prinsesse Marie besøger beredskabets landsstævne

13. august 2018 Gråsten

Prinsesse Marie kommer på besøg, når Beredskabsforbundet lørdag den 8. september har landsstævne i Gråsten.

Ved stævnet dyster knap 500 medlemmer af det frivillige redningsberedskab og af ungdoms-brandkorps i discipliner, som de anvender til at redde liv og hjælpe borgere i hverdagen. De vil nok gøre sig ekstra umage under det fornemme besøg. Prinsessen har nemlig selv en beredskabsfaglig uddannelse og har siden 2016 været tilknyttet Beredskabsstyrelsen som særlig projektmedarbejder. Så hun har forudsætningerne for at vurdere den indsats, som de frivillige yder i konkurrencerne i Gråsten.

Artiklen fortsætter under annoncen

Landsstævnet finder sted på området ved Gråsten Skole. Her bliver prinsesse Marie modtaget af Beredskabsforbundets præsident, folketingsmedlem Jan Johansen, Beredskabsforbundets landschef, Niels Bonde Jensen og Beredskabsforbundets ambassadør, grevinde Cath Alexandrine Danneskiold-Samsøe.

Beredskabsforbundets landsstævne er en både festlig og seriøs hyldest til alle de frivillige, som hvert år medvirker ved tusindvis af redningsindsatser ved brande, oversvømmelser og andre former for ulykker. Under landsstævnet viser de, hvad de kan, når de konkurrerer i seks discipliner for voksne og én for unge i alderen 10-16 år. Det gælder for eksempel brand, redning, førstehjælp, forplejning og håndtering af tilskadekomne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alle interesserede er velkomne til at overvære konkurrencerne fra klokken 9.30 til sidst på eftermiddagen lørdag den 8. september.

Der er faneindmarch klokken 8.00.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
12. august 2022 Kultur, Sønderborg

Kulturens huse skal sælges – uden det rammer indholdet

12. august 2022 Kultur

Kommunen har planer om at sælge sin del af Alsion, som blandt andet omfatter koncertsalen – og Sønderborghus og Sønderborg Teater skal også på salgslisten. “Det er vigtigt for mig, at brugerne af de tre steder drages ind i processen, så vi kan bevare den kultur, som vi har i Sønderborg”, siger Christel Leiendecker, som […]

Læs mere...