Gråsten Rideklub fejrer ridehallens første 25 år

4. august 2015 Gråsten

topTirsdag er en festdag i Gråsten Rideklub, der inviterede til fejring af klubbens 25 år gamle ridehal. For at gæsterne ikke glemte, at Gråsten også ligger i Sønderjylland, så startede fødselsdagen med Sønderjysk Kaffebord.

“Vi har disket en masse kage op, så nu er der en time til at spise i”, siger formanden for Gråsten Rideklub, Else Libach Hansen, i sin velkomst.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når Gråsten Rideklub har en ridehal, der kan bruges til de forskellige discipliner, så skyldes det en stor frivillig indsats, som de nuværende medlemmer sætter virkelig stor pris på.

“Hvis ikke den nye hal var bygget, så havde vi ikke haft Gråsten Rideklub i dag”, siger formanden til SønderborgNYT. Hun fortæller, at den gamle hal ikke har den rigtige størrelse til, at der kan holdes stævner.

“Derfor er den 25 år gamle hal vital for Gråsten Rideklub”, siger Else Libach Hansen. Gråsten Rideklub har godt 70 børn på medlemslisten og cirka 130 voksne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kongelig ryttere

Kronprins og børn på vej fra Gråsten Rideklub. Foto: Ole Kæhler

Kronprins og børn på vej fra Gråsten Rideklub. Foto: Ole Kæhler

Kronprinseparret og deres børn har gennem de seneste uger været flittige gæster i Gråsten Rideklub.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Kronprinse-familien har også haft glæde af ridehallen og jeg har hørt, at de har været tilfredse med at ride hos os”, siger Else Libach Hansen og afslører, at det næste store projekt, som bestyrelsen arbejder med, det er at få lavet en bedre udendørs dressurbane.

“Den kommer til at koste 250.000 kroner”, siger hun.

Tre hestepiger

ridpig


De tre ridepiger hygger med det sønderjydske kagebord. Fra venstre er det Emma Prüss, i midten er det Ida Fink Kristensen og yderst til højre finder vi Emma Fink Kristensen

Artiklen fortsætter under annoncen

Emma Fink Kristensen er en ud af de 70 børn i Gråsten Rideklub.

“Jeg synes, det er sjovt at ride og styre en hest”, fortæller den unge dressurrytter til SønderborgNYT.

Hendes søster, Ida Fink Kristensen, tilføjer:

“Det er rigtigt dejligt at ride – og så er det også en udfordring”, siger hun.

Og det med at det er udfordrende passer også Emma Prüss glimrende:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er sjovere at ride, når man udfordres og oplever fremskridt. Man får sammenhørighed med hesten”, fortæller Emma Prüss til SønderborgNyt.

Opvisning

Gråsten Rideklub sendte selvfølgelig en del af klubbens ryttere i sadlen, så fødselsdagsgæsterne fik et indtryk af, hvad den 25 år gamle hal bruges til i hverdagen.

“Ridehallen er et værested og et lærested. Her tilbyder vi dannelse og uddannelse til børn og voksne, der brænder for heste”, siger Else Libach Hansen.

Borgmester Erik Lauritzen var også inviteret til at sige et par ord i anledning af fødselsdagen.

“Først af alt synes jeg, det er flot, at i har et program, der ligner det, som i åbnede med for 25 år siden”, siger borgmesteren. Han tilføjer, at det at hallen blev bygget, viser at ildsjæle kan skabe rigtigt meget.

SønderborgNYTs fotograf, Bo Bach Jensen, var med.

billede

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. august 2021 Erhverv, Sønderborg

Plantorama inviterer til fødselsdag

4. august 2021 Erhverv

Søndag den 15. august byder Plantorama i Center Øst på Corona-forsinket sensommerfødselsdag med rundstykker, kage og gode tilbud i hele centeret – og alle er naturligvis inviteret. ”Vi har ventet længe på at kunne fejre denne fødselsdag, og derfor er jeg helt sikker på, at det bliver et brag af en fest her i centeret, […]

Læs mere...