Gråsten Slotskirke fik nyt antependium fra Dronningen

29. juli 2018 Kultur

Søndag formiddag var der festgudstjeneste i Gråsten Slotskirke, hvor højdepunkterne var Dronningen, der gav sit nyskabte antependium, alterforhæng, nogle ord med på vejen samt en uropførelse af Sommmermusik med Gråsten Slotskor. Blandt kirkegængerne sad en del af Breckling-familien – efterkommere af den allerførste præst, der

Dronning Margrthe fortæller om arbejdet med det nye antependium.

Artiklen fortsætter under annoncen

prædikede i Gråsten Slotskirke fra indvielsen i 1708.

“Det tidligere antependium lavede min mor og gav det til kirken i 1943, den mørke tid, men nu kunne det ikke mere”, sagde Dronningen til kirkegængerne. Det gamle antependium var blevet restaureret flere gange gennem årene.

“Jeg har taget æblet med på det nye antependium. Det forekommer ret naturligt at gøre det”, sagde Dronningen.

Menighedsrådsformand Helle Blindbæk takkede Dronningen.

“Tak – og hvor er det et spændende antependium, som rummer adskillige motiver og en dejlig blå farve”, sagde Helle Blindbæk. Hun er glad for, der blev plads til Gråstenæblet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kirkegængere fra USA

Sønderborgs bogcafébestyrer, Allan Breckling, har besøg af en del af sin familie fra USA og søndag formiddag sad de i Gråsten Slotskirke.

Pihip Breckling med sognepræst Hanne Beierholm Christensen samt hustruen Mary og datteren Denise Love.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er spændende at opleve den kirke, hvor en af mine slægtninge, Frederik Breckling, blev indsat som præst i 1708”, siger Philip Breckling fra Texas til SønderborgNYT.

“Det er også stort at komme så tæt på Dronning Margrethe”, siger han videre,

Breckling-familien havde tidligere en del præster. Men efter 1864, hvor der skulle prædikes på tysk, rejste de til USA.

“To præster og dekan fra Breckling-familien rejste til Wisconsin i Illinois og jeg er en af deres efterkommere”, siger Philip Breckling, der har hustruen Mary og datteren Denise Love med til Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Præstegerningen stoppede ved ankomsten til det store land”.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. maj 2022 112, Nordborg

Ild i skorsten på Nordals

23. maj 2022 112

Mandag kort før klokken 18:30 rykkede Nordborg Frivillige Brandværn til Drejkobbel på Nordals og det samme gjorde stigevognen fra Sønderborg Brand og Redning. “Der kom en melding om en skorstensbrand og da vi kom frem var der ikke længere flammer, men blot nogle gløder”, siger indsatsleder Jesper Grau fra Sønderborg Brand og Redning til SønderborgNYT.. […]

Læs mere...