Gråsten: Vandretur i Gråsten-skovene

10. juni 2015 Gråsten

Lørdag inviterer Sønderborg Kommune atter på naturvandring. Et par timers vandring fører os forbi de smukt beliggende prinsessesøer, som er én af de absolutte naturperler i Als og Sundeved-området.
Dronning Ingrid og de tre prinsesser Margrethe, Benedikte og Anne Marie gav i 1950’erne navn til de fire opstemmede søer i den vestlige ende af Gråstenskovene. Lige siden har borgerne fra Gråstenegnen og utallige gæster udefra kunnet nyde det skønne sølandskab og det liv, som udfolder sig her.

Artiklen fortsætter under annoncen

Orkidéer

I de senere år er området blevet særligt kendt for tusindvis af fredede vilde orkidéer, som takket være en effektiv naturpleje stortrives på engene ved Margrethe Sø. Netop i maj-juni ses de lilla majgøgeurter, og senere ses også de hvide skovgøgeliljer – dog langt færre i antal.download

I søerne er der et vældigt liv. På lune aftener og nogle gange også om dagen er det muligt at høre de grønne frøer kvække fra søerne, hvor de ynder at sidde på de flydende vandplanter. Frøens stemme lyder som en langtrukken rallen, og det er én af de arter, som trives sammen med fisk.

Ved søerne er det muligt at se hele 3 slags lappedykkere, blishøns, svaner, gæs, og flere andearter. Selvom fuglesangen langsomt tager af i løbet af juni måned, regner vi med at lytte efter sangfugle skjult i løvet.  Er solen fremme, vil vi også kigge efter årstidens sommerfugle.

Husk tøj efter vejret og medbring gerne en kikkert.

Mødetid og sted: Kl. 14 på P-pladsen i skovkanten vest for Margrethe Sø (kør ind ad Egedam fra Felstedvej nord for Gråsten).

Naturvejleder Jesper Tofft er guide på turen.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk