Gråsten Varme på verdens top100

11. juni 2015 Erhverv

Gråsten Varmes CO2-neutrale fjernvarme er med i årets Sustania100-katalog, udvalgt blandt 1.500 nominerede projekter globalt.

Endnu et ProjectZero demonstratorium får prædikatet best in class.

Mandag Morgens grønne tænketank Sustainia præsenterer i dag i Paris ét hundrede eksempler på bæredygtige løsninger og produkter fra hele verden, som kan inspirere globalt til en grønnere udvikling. De hundrede bæredygtige løsninger er udvalgt blandt flere end 1.500 nominerede projekter, virksomheder og teknologier implementeret i 151 lande fordelt på seks kontinenter.

Gråsten Varmes nye CO2-neutrale fjernvarmecentral er med i top100 og dermed også med til at sætte Sønderborg på Sustanias verdenskort for de bedste løsninger.

Sustania´s udvælgelse af Gråsten Varme glæder ProjectZeros Peter Rathje:

“Nu er det ikke kun borgere og virksomheder i Gråsten, som kan glæde sig over den grønne og billigere fjernvarme. Nu kan hele verden inspireres af Gråstens grønne fjernvarmeløsning. Og det er samtidig godt for områdets erhvervsturisme og anlæggets leverandører, siger Peter Rathje.

Artiklen fortsætter under annoncen

Blandt de hundrede løsninger, der er udvalgt til dette års Sustainia100, er seks af dem skabt af danske virksomheder.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. december 2022 Politik, Sønderborg

Byrådet besluttede at bibliotekerne skal spare over en million kroner

1. december 2022 Politik

Der bliver skåret ned på antallet af læsekredse på biblioteket og på den måde kan der spares 185.000 kroner om året. Der spares yderligere 140.000 kroner årligt ved at nedlægge læsestuerne på bibliotekerne i Dybbøl og Ulkebøl. Det besluttede Byrådet onsdag aften og politikerne skar også ned på den bemandede åbningstid på bibliotekerne og det […]

Læs mere...