Gråsten: WoodSculpture-ugen er begyndt

20. juni 2021 Kultur
Kestutis Krasauskas forklarer sin idé til kunstnerne
Kestutis Krasauskas forklarer sin idé til kunstnerne

Søndag kom der gang i WoodSculpture på havnen i Gråsten og her skal syv kunstnere arbejde på en fælles skulptur, hvor seks af dem laver hver en del, som til sidst sættes sammen, så der bliver een skulptur.

Det er Kestutis Krasauskas fra Litauen har tegnet den skulptur, som han sammen med en flok billedhuggere bruger WoodSculpture-ugen på at skabe.

“Det bliver ikke helt let at få alting til at passe sammen og jeg indrømmer, jeg er ret nervøs”, siger Kestutis Krasauskas til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der arbejdes hver dag i tidsrummet 8 – 18. Alle er velkomne til at komme forbi og følge processen.

“Jeg er rigtig glad for, at skulpturen skal stå i Ahlmannsparken her i Gråsten – og det giver ekstra god mening, at træet, der bruges, er fra Ahlmannsparken”, siger Gråstens tidligere borgmester, Bendt Olesen.

I de tidligere år, hvor WoodSculpture har lavet deres skulpturer på Slotskajen i Sønderborg, har kunstnerne, som kom fra hvert sit sted i verden, været indlogeret hos private, der frivilligt lagde værelse til.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Den løsning bruger vi ikke i år, hvor der stadig er Corona. En enkelt kunstner bor på hotel og hjemme hos os har vi en boende. Resten kører hjem hver aften”, siger Finn Johannsen fra Uwe Wolffs Fond, der står bag WoodSculpture.

I de tidligere år – bortset fra 2019 – har de inviterede kunstnere lavet hver en skulptur, som var doneret bort til en institution eller andre, som har et sted, hvor skulpturen bliver set af så mange som muligt. Blandt modtagerne er Nordals Idrætscenter, Sønderborg Kvinde- og Krisecenter, Mommark Marina og Borgerforeningen i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du kan SE BILLEDER HER .

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. juli 2021 REGIONALT, Debat

Debatindlæg: PLO skal leve op til aftalerne om drift af Lægevagten

27. juli 2021 REGIONALT

Regionsrådsmedlem Jørn Lehmann Petersen, Socialdemokratiet, skriver: I sommervarmen har der i pressen været flere historier om lange, ja urimelig lange svartider hos lægevagten i Region Syddanmark. Dette er på ingen måder acceptabelt og i direkte modstrid med den kontrakt, som regionen har indgået med PLO – Praktiserende Lægers Organisation – der driver Lægevagten på vegne af […]

Læs mere...