Gråstenæblets familie klar med nyt produkt

16. oktober 2015 Kultur

IMG_2300Til næste år skal Gråsten have et nyt produkt at præsentere for gæsterne til Gråsten Æblefestival. Initiativtagerne vil fredag klokken 13:00, på havnen i Gråsten, præsentere konceptet og ikke mindst tilbyde de fremmødte en lille smagsprøve.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tilbage i 1689 etablerede Peter Vothmann Danmarks første planteskole, og i 1735 overtager Hans Peter Vothmann planteskolen og står fader til Gråstenæblet. Gråstenæblet opnår hurtigt stor popularitet langt udover egnen og Danmarks grænser.

Nu præsenterer Fleming Voetmann, der er efterkommer af Peter Vothmann, sammen med kompagnonen Benny Engelbrecht, en nyskabelse netop baseret på Gråstenæblet. IMG_2276

“Vi går begge op i gode råvarer og inspireret af Gråsten Æblefestival endte vi med at kaste os over netop Gråstenæblet, som jo på en og samme tid er egnens kendetegn og min families stolthed. Hvis vores produkt kan bidrage med lidt nyt til den fortælling og æblefestivalen er jeg en glad mand”, siger Fleming Voetmann i en pressemeddelelse.

Bag lanceringen ligger et tæt samarbejde med Hestehave Frugtplantage, som også ventes at sælge det færdige produkt der er parat i efteråret 2016.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk