Gråstens børn er klædt på til æblefestival

11. september 2019 Kultur

Birgitte Norman Houe fra Gråsten Æblefestivals styregruppe har været tovholder omkring udgivelsen af bogen Kongeæblet, var onsdag et smut forbi Gråsten Skole, hvor hun delte Kongeæblet ud til elever i sjette klasse.

Styregruppe-kvinden kiggede også indenfor i to daginstitutioner i Gråsten, hvor der fuld gang i alt muligt, som handler om Gråstenæblet.

Det giver børnene en fornemmelse af, hvad det hele handler om, når de fredag besøger Gråsten Æblefestival på havnen i Gråsten.

I den ene daginstitution kan børnene allerede skære æbler og blende dem, så de får herlig og frisk æblejuice – og de har opdaget, man kan varme æbleskræller i ovnen, se de bliver til ‘æblechips’.

I den anden institution blev æbler skåret over på midten og brugt til at lave æbletryk med.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. december 2022 Politik, Sønderborg

Byrådet besluttede at bibliotekerne skal spare over en million kroner

1. december 2022 Politik

Der bliver skåret ned på antallet af læsekredse på biblioteket og på den måde kan der spares 185.000 kroner om året. Der spares yderligere 140.000 kroner årligt ved at nedlægge læsestuerne på bibliotekerne i Dybbøl og Ulkebøl. Det besluttede Byrådet onsdag aften og politikerne skar også ned på den bemandede åbningstid på bibliotekerne og det […]

Læs mere...