Gråstens historiske forening udskyder flere arrangementer

18. marts 2021 Kultur

Siden marts 2020 har det været svært for mange foreninger at finde ud af, hvilket ben de skulle stå på. De mange planlagte arrangementer i forbindelse med 100-året for genforeningen kunne stort set ikke gennemføres. Det gælder også for Historisk Forening for Graasten By og Egn. Det eneste, foreningen fik holdt, var generalforsamlingen.

Medlemmerne fik dog stadig noget for deres kontingent, idet de sammen med årsskriftet fik bogen: ’Det bedste, vi stemte os hjem til, var skolen og flaget’, som handler om Gråstenområdet i tiden lige før, under og efter Genforeningen, skriver Historisk Forening i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

I bogen får mange af de, der levede dengang, stemme og fortæller, hvordan de oplevede tiden. Bogen har fået en rigtig god modtagelse, og flere medlemmer har skrevet til bestyrelsen med ros og tak. Bogen kan stadig købes.

I 2021 havde bestyrelsen planlagt at genbruge arrangementerne, der var planlagt for 2020, men må nu se i øjnene, at generalforsamlingen, som var planlagt til den 13. april på Benniksgaard, må udskydes. En ny dato er endnu ikke fastsat, fordi alt afhænger af restriktionerne i forbindelse med coronaen og vaccinationerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er også meget usikkert, om turen til den gamle Gråsten kommunes Genforeningssten, som var planlagt til maj, bliver til noget. Bustur til efteråret til Skibelund Kkrat og Askov højskole er bestyrelsen afventende overfor. Til efterårsmødet kommer historiker Lars Henningsen og fortæller om tiden fra 1918-20, men der er endnu ikke fastsat en dato.

Så snart bestyrelsen kan melde ud med nogenlunde sikkerhed, vil der komme information om datoer, tilmelding etc. Vi glæder os, til det er muligt at være sammen igen.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
5. februar 2023 Kultur, Sønderborg

Kom tæt på krimidronningen Sara Blædel når hun besøger Brecklings Bogcafé

5. februar 2023 Kultur

Allan Breckling har sat Sara Blædel – Danmarks kvindelige krimiforfatter nummer ét – på plakaten til den næste udgave af Brecklings Bogcafé, som finder sted i Sønderborghus onsdag den 1. marts fra klokken 19. “Når jeg får besøg af Sara Blædel igen, så er det på opfordring fra flere kvindelige krimilæsere og jeg er glad […]

Læs mere...