Gråstens ugeavisredaktør runder 60 år

21. december 2017 Gråsten

Pressemeddelelse:

Redaktør Gunnar Hattesen, Gråsten, fylder 60 år på mandag.

Gunnar Hattesen er sønderjyde med stort S, og en stor tilhænger af den europæiske tanke. Dertil kommer et stort engagement for alt, hvad der rør sig i det lokale samfund.

Gunnar Hattesen er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i Århus.

Artiklen fortsætter under annoncen

Karrieren begyndte på Næstved Tidende og fortsatte til Dagbladet i Ringsted, inden han kom til Midtjyllands Avis og Flensborg Avis.

Formidling har altid været et stort interesseområde, så derfor sprang han til, da muligheden bød sig for et job som højskolelærer på Rønshoved Højskole i Rinkenæs ved Flensborg Fjord.

For knap 10 år siden grundlagde han ugeavisen Gråsten Avis, der i dag hører til blandt landets få selvstændige ugeaviser, som ikke er kontrolleret eller ejet af de store mediehuse.

Det lokale engagement betød, at Gråsten Handelsstandsforening valgte Gunnar Hattesen til formand med det resultat, at foreningen i dag står bag arrangementer, der trækker i hundredevis af deltagere fra begge sider af den dansk-tyske landegrænse.

Gunnar Hattesen fylder 60 år på mandag.

Senest havde foreningen besøg af den tidligere amerikanske ambassadør i Danmark.

For et par år siden overtog han redaktør- og udgiverrollen på Danmarks næstældste satirehæfte æ’Rummelpot. Det sønderjyske hæfte er siden 1946 udgivet hvert år op til jul.

Politik i blodet

Gunnar Hattesen er overbevist europæer og har været landsformand for Europæisk Ungdom. I 40 år har han været med i Europabevægelsens hovedbestyrelse og er i dag er medlem af forretningsudvalget.

Gunnar Hattesen er vokset op i et hjem, hvor politiske drøftelser hørte til dagsordenen.

I sine unge år var han stærkt engageret i Venstres Ungdom – både lokalt, regionalt og nationalt. Senere har han bestridt en række tillidsposter i partiet og er i dag medlem af Europaudvalg. I 2001 var han Venstres folketingskandidat i den daværende Løgumkloster-kreds og var blot 93 stemmer fra at kunne sætte titlen MF på sit visitkort.

Gunnar Hattesen har en stor historisk viden, hvor specielt forholdene i Grænselandet dominerer. Det kulturelle får også lov til at fylde i en travl hverdag, og et af resultaterne er, at Gunnar Hattesen er usædvanlig velbevandret i Højskolesangbogen.

Fødselsdagens markeres med en reception onsdag den 27. december på Den Gl. Kro i Gråsten fra kl. 15 til 17.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk