Grænsekontrol: 46 millioner plus overtid og særlige tillæg

1. juni 2016 112

En opgørelse, som Rigspolitiet har sendt til DR Syd, viser, at landets politikredse tilsammen har brugt næsten 231.000 timer på grænsekontrol inklusiv transport. Det giver en samlet regning på mere end 46 millioner alene for årets første fire måneder. Oven i det kommer overarbejdsudbetalinger og særlige tillæg.

Det har konsekvenser, mener formanden for Politiforbundet, Claus Oxfeldt.

“De folk, der bliver brugt ved grænsen, har jo ikke siddet og ventet på den her grænsesituation. Det betyder, at der skal prioriteres benhårdt i opgaverne ude i politikredsene”, siger Claus Oxfeldt til DR Syd.

Artiklen fortsætter under annoncen

Syd- og Sønderjyllands Politi har alene brugt 27.246 timer ved grænsen. Det svarer til 5,5 millioner kroner i løn til betjentene, siden grænsekontrollen blev indført i begyndelsen af året.

Hos Dansk Folkeparti mener retsordfører Peter Kofod Poulsen, at grænsekontrollen er alle pengene værd.

“Ja absolut. Prøv at gå ind og kig på tallene. Der er et meget mærkbart fald i antallet af asylansøgere, der har søgt til Danmark, efter vi har fået grænsekontrollen i januar”, siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

Faktisk mener Peter Kofod Poulsen, at grænsekontrollen skal skærpes yderligere.

“Jeg tror, der bliver behov for at gøre grænsekontrollen stærkere og eventuelt permanent. Det vil vi arbejde for”, siger han til DR Syd.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. juni 2022 Nordborg, Debat

Debat: Når kommunen skal spare så rammer det altid de ældre

25. juni 2022 Nordborg

Henrik Nielsen, Liberal Borgerliste, skriver: I Sønderborg skal der spares 45 millioner kroner i næste budgetår og det får store konsekvenser for vores ældre. Desværre ser man igen det område som første prioritet i byrådet, når der skal spares penge. Når man så ser lidt på, hvorfor Sønderborgs byråd har fået den opgave, så er […]

Læs mere...