Grænsekontrol forlænget frem til 3. maj

1. april 2016 112

Den danske regering har meddelt Europa-Kommissionen og de øvrige medlemsstater, at kontrollen ved den dansk-tyske grænse forlænges med yderligere 30 dage.grænse

Der er stadig historisk mange flygtninge og migranter i Europa, og der er fortsat et stort pres på de ydre grænser.

Artiklen fortsætter under annoncen

På den baggrund og i lyset af den fortsatte svenske grænsekontrol og id-kontrol vurderer regeringen, at der stadig er en alvorlig risiko for, at et meget stort antal illegale udlændinge strander i Danmark, når de ikke kan rejse ind i Sverige uden de fornødne id-papirer.

Derfor forlænger regeringen den midlertidige grænsekontrol indtil den 3. maj 2016.

Udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg siger i en pressemeddelelse:
”Presset på Europas ydre grænser er stadig stort, og flygtninge- og migrantstrømmene risikerer at stige markant, nårgrænse vejret bliver bedre. Samtidig opholder der sig i øjeblikket en stor gruppe uregistrerede asylansøgere i bl.a. Tyskland, som muligvis vil søge videre mod Danmark og vores nordiske nabolande. Så længe asylansøgere uden korrekte id-papirer ikke kan rejse videre til Sverige, er der stadig en alvorlig risiko for, at mange flygtninge og migranter strander her i landet. Derfor er det nødvendigt at forlænge grænsekontrollen, så vi sikrer, at store grupper af flygtninge og migranter ikke ophobes her i Danmark.

Den midlertidige grænsekontrol blev indført den 4. januar kl. 12, og kontrollen er siden blevet forlænget fire gange.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk