Grænsekontrol i foreløbig ti dage

4. januar 2016 112

Fra mandag kloken 12 er der indført grænsekontrol mellem Danmark og Tyskland.

Det siger statsminister Lars Løkke Rasmussen på et pressemøde mandag middag.grænse

“Det er et alvorligt skridt, der skal ses i lyset af flygtningekrisen”, siger statsministeren og forklarer, at politiet vil være meget synligt ved grænsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Der bliver ikke tale om at kontrollere alle, der vil over grænsen, men om såkaldt stikprøvekontrol”, siger Lars Løkke Rasmussen. Regeringen indfører ikke et såkaldt transportøransvar, der pålægger buschauffører og togpersonale at sikre, at rejsende har gyldig legitimation.

91.000 flygtninge er kommet ind i Danmark. 13.000 har søgt asyl, mens resten er rejst til Norge eller Sverige.

“Det kan give færre asylansøgere i Danmark, fordi de bliver spurgt ved grænsen, om de vil søge asyl eller vende om”, siger Lars Løkke Rasmussen. Flygtninge uden papirer sendes til et flygtningecenter, hvor de skal være indtil, der er styr på deres identitet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis Danmark havde indført transportøransvar allerede nu, så er det statsministerens vurdering, at det ville stoppe offentlig trafik hen over grænsen.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. juni 2021 Samfund, Sønderborg

Juridisk brevkasse: Advokathuset Muurholm svarer på læser-spørgsmål om ophævelse af fælles forældremyndighed

24. juni 2021 Samfund

Kære Brevkasse, Jeg har to drenge på 6 og 8 år med min ekskone. Vi har fælles forældremyndighed, og hun har bopælen på begge børn. Der har altid været et højt konfliktniveau, og vores samarbejde fungerer bare ikke. Børnenes mor overholder næsten ingen af de aftaler, som vi indgår med hinanden, herunder vedrørende samvær, og […]

Læs mere...