Grænsekontrollen betyder mindre efterforskning af indbrud

16. januar 2016 REGIONALT

Grænsekontrollen lægger beslag på rigtigt mange politibetjente, men ifølge politiledelsen, så giver det ikke de store problemer ude i politikredsene, hvor der jo også er politi-opgaver, der skal løses.

Grænsekontrollen rammer såkaldt almindeligt politi-arbejde.

Grænsekontrollen rammer såkaldt almindeligt politi-arbejde.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg fatter ikke, hvordan ledelsen kan sige sådan, for det er ikke rigtigt”, siger en betjent fra Syd- og Sønderjyllands Politi til SønderborgNYT. Han forklarer, at betjente tager en række 12-timers vagter ved grænsen og så skal der afspadseres i en uge.

Der sker jo indbrud i politikredsen, selvom betjentene står vagt ved grænsen.

“Og de mennesker, der oplever indbrud, får besøg af politiet og sagerne lægges på skrivebordet hos de enkelte betjente. Men når vi står på grænsen eller afspadserer, så bliver de sager på skrivebordet ikke efterforsket”, siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

300 betjente på vejpoliti1

På et tidspunkt har der været tale om at øge politistyrken med 300 mand og det skulle så gøre arbejdspresset mindre.

“Men husk, at flere end 1000 betjente enten har sagt farvel til jobbet eller er tæt på at gøre det. De skal nyde efterlønnen eller pensionen, så 300 mand rækker ikke til noget som helst”, siger betjenten, der vil være anonym.

Artiklen fortsætter under annoncen

SønderborgNYT har betjentens navn og adresse.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. maj 2022 112, Nordborg

Ild i skorsten på Nordals

23. maj 2022 112

Mandag kort før klokken 18:30 rykkede Nordborg Frivillige Brandværn til Drejkobbel på Nordals og det samme gjorde stigevognen fra Sønderborg Brand og Redning. “Der kom en melding om en skorstensbrand og da vi kom frem var der ikke længere flammer, men blot nogle gløder”, siger indsatsleder Jesper Grau fra Sønderborg Brand og Redning til SønderborgNYT.. […]

Læs mere...