Grænseoverskridende samarbejde om æblesejladsen

16. september 2016 Kultur

Med et nyt, grænseoverskridende samarbejde styrkes æblesejladsen på Flensborg Fjord og æblefestivalerne i Gråsten, Flensburg, Glücksburg og Kollund.

Der er bevilget 115.000 kr. til to års samarbejde, og som nye initiativer i år er der shuttlebus mellem byerne og der kommer en brochure med historien om Gråstenæblet og æblesejladsen.

I år er det i weekenden 15. og 16. oktober, at der på havnen i Flensburg. Ældre  skibe sejler fredag 14. oktober til Glücksburg efter æbler, og lørdag ankommer skibe med æbler fra Kollund og Gråsten.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det var i 1999, at Gråsten hægtede sig på æblesejladsen med en æblefest, som efter ti år gik i stå i en årrække.

Men for tre år siden kom Gråsten Æblefestival, hvor æblesejladsen er med, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Initativtager til æblesejladsen i Gråsten – både nu og tidligere – er kunstneren Karin Baum, som stammer fra Lauenau ved Hannover og har boet i Rinkenæs ved Gråsten siden 1993.

Karin Baum, der lokalt har fået titlen “Æbledronningen”, er også en drivkraft bag Flensborg Fjords Kunst- og Kulturforening.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. maj 2022 Nordborg, Frivillige

Nordborg Golfklub lægger græs til Knæk Cancer-golf

22. maj 2022 Nordborg

Søndag bliver der spillet Knæk Cancer-golf på golfbanen i Nordborg og det er Axel Nielsen og Brian Jørgensen, der har sat scenen og sikret et væld af flotte sponsorpræmier til den auktion, der følger i kølvandet på turen rundt til de 18 huller. Som et lille krydderi på dagen, så var tidligere træner for SønderjyskEs […]

Læs mere...