Grænseoverskridende samarbejde om æblesejladsen

16. september 2016 Kultur
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Med et nyt, grænseoverskridende samarbejde styrkes æblesejladsen på Flensborg Fjord og æblefestivalerne i Gråsten, Flensburg, Glücksburg og Kollund.

Æbledronning Karin Baum testsmager den aperitif, som den lokale æbleaperitif skal minde om.

Æbledronning Karin Baum testsmager den aperitif, som den lokale æbleaperitif skal minde om.

Der er bevilget 115.000 kr.

Artiklen fortsætter under annoncen

til to års samarbejde, og som nye initiativer i år er der shuttlebus mellem byerne og der kommer en brochure med historien om Gråstenæblet og æblesejladsen.

I år er det i weekenden 15. og 16.

Artiklen fortsætter under annoncen

oktober, at der på havnen i Flensburg. Ældre  skibe sejler fredag 14. oktober til Glücksburg efter æbler, og lørdag ankommer skibe med æbler fra Kollund og Gråsten.

Det var i 1999, at Gråsten hægtede sig på æblesejladsen med en æblefest, som efter ti år gik i stå i en årrække.

Men for tre år siden kom Gråsten Æblefestival, hvor æblesejladsen er med, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

 

Initativtager til æblesejladsen i Gråsten – både nu og tidligere – er kunstneren Karin Baum, som stammer fra Lauenau ved Hannover og har boet i Rinkenæs ved Gråsten siden 1993.

Karin Baum, der lokalt har fået titlen “Æbledronningen”, er også en drivkraft bag Flensborg Fjords Kunst- og Kulturforening.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58)

 

 

 

 .

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. april 2021 Kultur, Nordborg

Forhistorisk fodtur omkring Nygård

17. april 2021 Kultur

Lørdag den 24. april fra klokken 13 til cirka 15 inviterer Foreningen Nygård med museumsinspektør Merete Essenbæk museum Sønderjylland som turguide til arkæologisk vandring omkring Nygård i Nørreskoven på Als. Turdeltagerne mødes ved Baronens Høj ved den gamle skovfogedbolig Nygård, Nørreskovvej 41 i Nørreskoven på Als. Her begynder og her slutter turen. Turen går gennem […]

Læs mere...