Grænsependlere skal huske identitetspapirer

14. marts 2020 REGIONALT

Regeringen lukker grænsen klokken 12 og bor du i Tyskland og arbejder i Danmark, skal du huske identitetskort fra din arbejdsplads og/eller seneste lønseddel, når du skal krydse grænsen for at komme på arbejde, skriver Sønderborg Kommune.

“Vi giver naturligvis de mennesker, der skal krydse grænsen for at komme arbejde, lov til at køre ind i landet”, sagde statsministyer Mette Frederiksen på et pressemøde fredag. Turister og udlændinge, der blot vil på besøg, får ikke lov til at komme ind i landet. Personer, der skal besøge kritisk syge familiemedlemmer får også lov til at komme ind i Danmark.

Artiklen fortsætter under annoncen

Grænselukningen kommer ikke til at gælde fragten af medicin, fødevarer og gods.

“Vi laver et spor til lastbilerne, så de ikke kommer til at skulle vente med at krydse grænsen”, sagde rigspolitichef Thorkild Foged lørdag morgen til TV2.

Det er Politiet, der – med hjælp fra Forsvaret – skal stå for bevogtningen af grænsen og bede de perosner , der ikke har et anerkendelsesværdigt formål med at rejse ind i Danmark, om at vende om igen.

Danske statsborgere vil altid kunne komme ind i landet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Læs og følg myndighedernes anvisninger på
www.coronasmitte.dk

Myndighedernes hotline telefon
70 20 02 33

Følg udviklingen i Sønderborg-området på
SønderborgNYTs Corona-kategori

Lad os stå sammen – hold afstand!

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. juni 2023 Politik, Sønderborg

Avnbøløstenborgere spurgte om Venstre og Socialdemokratiet holder ‘vindmølle-løfterne’ fra 2013

1. juni 2023 Politik

Op til onsdagens byrådsmøde demonstrerede en gruppe såkaldte nærborgere til Avnbøløsten imod, at deres område kommer med i Kommuneplanen, som et sted, hvor der kan stilles vindmøller op. De demonstrerende borgere mener, at det forringer deres levested – i forvejen er de generet af motorvejen. Iøvrigt er det tredje gang på 10 år, de kæmper […]

Læs mere...