Grænsependlere og -handlere kan modtage en varsling fra det tyske beredskab i eftermiddag

22. november 2022 112

Tyskland tester et nyt varslingssystem i dag, tirsdag, klokken 16 og er ens telefon koblet på en af de tyske telemaster, vil man kunne høre den skarpe advarselslyd og få testbeskeden, som de tyske myndigheder sender ud, skriver politiet på Twitter.

Altså kan sønderborgere, der er i nærheden af grænsen i eftermiddag modtage varslingen.

I Tyskland er man i gang med at udvikle – og nu teste – et nyt mobilbaseret varslingssystem, der kan sende advarsler til alle borgeres mobiltelefoner i et område gennem telemasterne. Er en dansk mobiltelefon koblet på en tysk telemast, når varslingen sendes ud, så vil den også modtage varslingen – uden man har downloadet en app eller tilmeldt sig en tjeneste.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Danmark er myndighederne også i gang med at udvikle et tilsvarende system med den samme teknologi – og senere på året vil det system også skulle testes. Det vil blive meldt ud fra Beredskabsstyrelsen eller Rigspolitiet.

Modtager du en af de tyske testvarslinger, så kan den med sindsro slettes.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
9. december 2022 Uddannelse, Sønderborg

Sundhedsudvalget har opdateret netværket Ungeliv

9. december 2022 Uddannelse

UngeLiv er en formaliseret netværksstruktur mellem Sønderborg Kommune og samtlige ungdomsuddannelser samt flere andre uddannelsesinstitutioner i kommunen. Netværket har eksisteret i forskellige versioner siden 2007 med det overordnede formål at fremme sundhed og trivsel for unge. Med uddannelsesinstitutionerne som arena hænger arbejdet med sundhed og trivsel tæt sammen med fastholdelse i uddannelse og reduktion af […]

Læs mere...