Gråsten Æblefestival byder på Det Rullende Madværksted

4. oktober 2018 Kultur

Her meget tæt på Gråsten Æblefestival 2018, 11.-13. oktober, kan festivalen præsentere et nyt, stort programpunkt.

Fredag den 12. oktober kl. 13-17 og lørdag den 13. oktober kl. 11-15 kan man på festivalen helt gratis lave mad med lokale råvarer med vejledning fra en kok og bagefter spise det. Det sker i Det Rullende Madværksted – en stor trailer med et fuldt udstyret køkken, som stilles op i et ekstra telt på festivalpladsen på havnen.

Hver session tager en lille time i hold på op til 30 personer, hvilket giver over 200 festivalgæster mulighed for at deltage. Man skal samme dag sikre sig en gratis billet i bunden af festivalens store stadetelt, der i øvrigt i år har rekorddeltagelse med 40 boder med først og fremmest lokale fødevarer og kunsthåndværk.

Perfekt til æblefestivalen

Det Rullende Madværksted udspringer af Madkulturen, en selvejende institution under Miljø- og Fødevareministeriet. Støttet af Nordea-fonden har Madkulturen dannet Netværk for Madfestivaler med det tilhørende madværksted. Gråsten Æblefestival har siden foråret deltaget i netværket, og her fik styregruppen ideen til at søge Nordea Lokalfond om støtte til at hente madværkstedet til festivalen. Den positive melding om en donation på 50.000 kr. er kommet meget tæt på festivalen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det har givet os lidt ekstra travlhed, men det tager vi gerne med, for det passer perfekt ind i det, vi arbejder for med æblefestivalen”, siger Kaj Nielsen fra styregruppen i en pressemeddelelse.

Han og andre fra styregruppen har i sommer afprøvet madværkstedet på Roskilde Festivalen, og de fortæller, at der laves superlækker mad.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. januar 2022 Uddannelse, Sønderborg

Statsskolen – måske det rette valg til din ungdomsuddannelse

22. januar 2022 Uddannelse

Den 3. februar er der Åbent Hus på Statsskolen og det er et arrangement, hvor elever fra grundskolernes afgangsklasser kan komme på besøg og finde ud af, om Statsskolens gymnasie- eller hf-klasser er den rigtige ungdomsuddannelse for dem. Åbent Hus-dagen kan du læse om på Statsskolens hjemmeside, som du finder her. “Det er en snart […]

Læs mere...