Gratis foredrag udreder misforståelser om fedme

Professor Jens Højriis. Pressefoto
Professor Jens Højriis. Pressefoto
8. april 2024 Gråsten Skrevet af: Ole Kæhler

Blandt alle de foredrag, der holdes under videnskabsfestivalen Forskningens Døgn i uge 17, er Jens Høiriis Nielsens et af de mest populære: Ikke mindre end 12 gange på fem dage går han på talerpodiet for at holde samme ekspertforedrag med titlen: Fedme og diabetes: Blot et spørgsmål om livsstil?

”Jeg er glad for at være med til at udrede de misforståelser, der er forbundet med fedme. Mange tror fejlagtigt, at man selv er skyld i overvægt. Men det er langt mere nuanceret. Både arv og miljø spiller en vigtig rolle, og det starter allerede under fosterudviklingen og i den tidlige barndom”, siger Jens Høiriis Nielsen, der er professor på Biomedicinsk Institut ved Københavns Universitet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Professorens foredrag på biblioteket i Gråsten foregår tirsdag den 23. april klokken 16.30, og det er gratis.  På sin ’tour de forsk’ gennem Danmark besøger Jens Høiriis Nielsen også Odense, Silkeborg, Ballerup, Aalborg, Vejen, Vejle, Vojens, Hejnsvig og Glostrup. Der er også lige plads til et online-foredrag for en skole i Nibe indimellem, skriver Uddannelses- og Forkningsministeriet i en pressemeddelelse.

Alle danskere har hvert år muligheden for at bestille et gratis foredrag til afholdelse under Forskningens Døgn, og Jens Høiriis Nielsen har været med helt fra starten. Han synes, det er både sjovt og meget motiverende at opleve folks interesse for forskningen og den diskussion, der som oftest følger med.

Artiklen fortsætter under annoncen

Professoren tror, at den store interesse for hans foredrag ikke mindst skyldes de nye revolutionerende slankemidler, der er kommet på markedet:

”Vores ideal er at være slank, selvom man ikke nødvendigvis bliver syg af at være overvægtig”, siger han.

28. maj 2024 Samfund, Sønderborg

SONFOR vil bruge over en milliard på et nyt renseanlæg

28. maj 2024 Samfund

I 2016 blev det besluttet, at der skulle bygges et centralt renseanlæg i Sønderborg Kommune, og dengang blev der sat en prislap på 300 millioner kroner på projektet. Her, otte år senere, kigger SONFOR ind i en samlet investering på 1,3 milliarder kroner. Det siger bestyrelsesformand for SONFOR, Ellen Trane Nørby, til SønderborgNYT TV i […]

Læs mere...