Gratis it-foredrag der kan redde din virksomhed fra hackerangreb

6. oktober 2022 Erhverv
it-eksperterne. Pressefoto
it-eksperterne. Pressefoto

Tør du, som ejer af en virksomhed – størrelsen er komplet ligegyldig – sige nej til vores invitation til på halvanden time at få opdateret din viden om, hvordan du garderer dig mod hackerangreb. Ja, så er du meget modig. For nu at sige det som det er.

Så provokerende spørger administrerende direktør Jesper Sørensen fra nyit.dk i Sønderborg.

Sammen med sin tætte samarbejdspartner, Kaj Asmussen, fra Digital Fighter i Vester Sottrup indbyder de det sønderjyske erhvervsliv til et cyber-sikkerhedsseminar i Kinorama i Borgen i Sønderborg tirsdag den 25. oktober fra kl. 15.00 til 16.30.

Artiklen fortsætter under annoncen

På blot halvanden time vil eksperterne informere om de ledelsesmæssige og organisatoriske forhold, der bør være i orden for at hindre hackere i at komme ind i virksomhedens systemer samtidig med, at der er en gennemgang af de mest optimale tekniske løsninger.

“Mange flere virksomheder, end vi umiddelbart tror, har haft hackere på besøg. Flertallet af virksomheder holder lav profil, fordi det aldrig er sjovt at fortælle omgivelserne, at ens sikkerhed ikke er i orden. Nøjagtig som hvis et bageri eller dagligvarebutik har haft besøg af en enkelt frotte”, siger Jesper Sørensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Et cyberangreb kan koste alt fra et par tusinde kroner til flere hundreder tusinde. Vi har eksempler på det helt lokalt”, siger Kaj Asmussen, der har over 30 års erfaring i it-branchen, senest i Bredana Solutions, for nu at rådgive om digitalisering og it-sikkerhed i firmaet Digital Fighters.

De to arrangører håber, det lykkes at få en lokal virksomhed, der har været udsat for hackerangreb til at fortælle sin historie.

“En casestory fra det virkelig liv er altid god at få forstand af”, siger Jesper Sørensen. Sammen med partneren Jørgen Lassen startede han i 2018 nyit.dk, der beskæftiger seks medarbejdere, og løser tekniske opgave for både små og store virksomheder. To gange er nyit.dk blevet Årets Gazelle.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ledelse, organisation og tekniske løsninger er de umiddelbare fokusområder, men hvad gør man, når skaden er sket. Forsikringsselskaberne står nærmest i kø for at dække virksomhedernes eventuelle tab. Men hvordan er forsikringsbetingelserne, og hvad kræver det af virksomheden for at være dækket. Det er også et af de emner, der dækkes på seminariet

Arrangementet i Kinorama i Sønderborg er tilrettelagt på et tidspunkt, hvor myndighederne har udset oktober til at være National Cybersikkerhedsmåned. Det er gratis at deltage i arrangementet, der finder sted på en tirsdag.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tilmelding sker på hjemmesiden nyit.dk. Der er umiddelbart kun plads til 68 deltagere, og pladserne fordeles efter først-til-mølle princippet.

Det skal understreges, at der ikke er tale om salgsmøde, men derimod udelukkende viden, gode ideer og tricks.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
7. december 2022 112, Nordborg

Brand i garage kunne brede sig til gårdlænge

7. december 2022 112

Først på aftenen kørte Augustenborg og Egens frivillige brandværn til en gård ved Guderup. “Der var ild i en garage, der er bygget sammen med en gårdlænge”, siger indsatsleder Henrik Jacobsen fra Sønderborg Brand og Redning. De to frivillige brandværn fik hjælp fra stigevognen fra Sønderborg. “Branden blev slukket, inden den bredte sig”.

Læs mere...