Gratis mad og vildthegn skal holde svinepest ude af landet

28. marts 2018 REGIONALT

Det er ikke vildsvin, der udgør den største risiko for, at afrikansk svinepest kommer til Danmark.

Det gør derimod udenlandske chauffører, der kan bringe smitten med sig. Hvis de for eksempel har mad med fra de lande, hvor svinepesten findes, og så smider resterne af maden i naturen – så kan smitten fra maden nå de danske vildsvin og den danske svineproduktion og milliardeksport, oplyser TV Syd.

Det skal undgås, mener man hos Danish Safety Wash i Padborg. Så meget, at virksomheden byder de udenlandske chauffører på gratis mad, mens lastbilen kontrolleres for snavs, rengjort og desinficeret.

Politikerne satser på et vildthegn

I lovforslaget fra Miljø- og Fødevareministeriet fremgår det, at der skal være hegn langs hele den dansk-tyske grænse og det bliver 1,5 meter højt og graves ca. 50 cm ned i jorden. Der opsættes færiste eller låger ved gangstierne, der krydser den dansk-tyske grænse, og vejtrafik over grænsen kan fortsat ske uhindret i overensstemmelse med Schengenreglerne, der ikke tillader hindringer, der medfører hastighedsnedsættelse.

Èn kilometer hegn = èn million kroner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er nogenlunde regeringen for det vildsvinehegn, som regeringen mener vil sørge for, at Danmark er vildsvinefrit i fremtiden og dermed også forskånet for afrikansk svinepest.

Regeringen og Dansk Folkeparti er enige om at investere i alt 79,5 mio. kr. i hegnet.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. januar 2022 Uddannelse, Sønderborg

Hvad sker der i hjernen hos børn der har det svært?

18. januar 2022 Uddannelse

Den 3. marts klokken 19 får Dybbøl Efterskole besøg af Rasmus Alenkær, som vil holde et oplæg om børn, som har det svært. I sit oplæg vil Rasmus Alenkær sætte fokus på samarbejdet omkring børn med social-kognitive udfordringer med udgangspunkt i dels en neurologisk vinkling, og dels med udgangspunkt i en institutionel pædagogisk vinkling. Eller […]

Læs mere...