Grøn vækst og flere job skal booste Sønderborgs grønne omstilling

24. august 2021 Erhverv
Pressefoto
Pressefoto

ProjectZero-visionen viser vejen til et CO2-neutralt Sønderborg-område i 2029, og der er sat gang i en række tiltag, som skal styrke og fokusere indsatserne de kommende år, hvor der skal skabes grøn vækst og skabes lokale job i samspil med Sønderborg-områdets vej mod ’nullet’.

Tirsdag var en lang række interessenter inden for energi, boliger, erhverv og transport samlet på Hotel Alsik for at tage tillløb til en samlet plan, ProjectZero Masterplan 2029, for de kommende års indsatser og arbejdet fortsætter i næste uge, hvor 70 lokale erhvervsledere mødes for at drøfte de forretningsmæssige muligheder for Sønderborgs virksomheder inden for blandt andet energieffektivisering, sektorkobling, digitalisering og elektrificering.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Sønderborg har alle muligheder for at blive en ’model-kommune’, hvor vi med vores konkrete initiativer kan skabe arbejdspladser og lokal grøn vækst og samtidig demonstrere den billigste vej til at opnå CO2-neutralitet ved at vise verden, at i Sønderborg gør vi det, hele verden taler om – at blive CO2-neutral i en fart”, siger Henrik Raunkjær, formand for Sønderborg Vækstråd, i en pressemeddelelse.

For at styrke grøn vækst, lokal jobskabelse og kompetenceudvikling, er der etableret et fælles forum – Grøn Vækst Sønderborg – med deltagelse af ProjectZero, Vækstrådet, Energi Cluster Denmark, Clean, SDU og Sønderborg Kommune. Grøn Vækst Sønderborg koordinerer de mange initiativer og indsatser.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Den grønne omstilling bidrager ikke alene til at sikre klodens fremtid, men er samtidigt århundredets kommercielle mulighed, og vi skal tiltrække beslutningstagere fra hele verden, som skal komme til Sønderborg for at få inspiration og konkrete løsninger til, hvordan man gør en hel by CO2-neutral. Vi skal gå forrest og profilere Sønderborg og generere eksportmuligheder for vores lokale virksomheder samt skabe nye, grønne arbejdspladser og vækst”, siger Lars Tveen, formand for ProjectZero-fonden, der samtidig glæder sig over, at Sønderborg er blevet valgt til værtsby for verdens største energi-effektivitetskonference, International Energy Agency:

Artiklen fortsætter under annoncen

”I juni måned 2022 vil Sønderborg Kommune blive stillet til skue for hele verden med de løsninger vi har valgt og det bliver en eksamen, som samtidig skaber en fantastisk mulighed for at vise, hvad Sønderborg-området kan præstere – og det haster med at blive klar”, siger Lars Tveen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2022 Sønderborg, Frivillige

Team Bodenhoff på tur på Als

24. september 2022 Sønderborg

Lørdag havde Team Bodenhoff, som cykler penge ind til Børnecancerfonden, det første stop ved Broager Sparekasse Skansen og derfra gik turen langs havnepromenaden til Hotel Sønderborg Strand, hvor Claus Bodenhoff gav et par af sponsorerne et synligt bevis på, at de hjælper ham. “Team Bodenhoff har ingen penge og dem, som vi samler ind, dem […]

Læs mere...