Grønne biler i overhalingsbanen – Sønderborg er godt med

23. marts 2021 Erhverv

Danskerne har for alvor taget elbiler og plug-in-hybridbiler til sig og nu melder landets største bilkoncern, Semler Gruppen, at de forventer at mellem 30 og 40 procent af deres samlede salg i 2021 vil være grønne biler. Det skriver Berlingske.

Også i Sønderborg kører der flere grønne biler på vejene og alene i 2020 blev der indregistreret 141 nye elbiler i Sønderborg-området, hvilket er en stigning på 125 procent i forhold til 2019 og bragte antallet af elbiler i Sønderborg-området op på 322 ved udgangen 2020.

”Den politiske aftale, der giver forbrugeren vished, betyder, at når vi som større aktør nu kommer på banen med en masse elektriske modeller i mellemklassen, ser vi også et ekstremt stort rykind af folk, som gerne vil søge rådgivning om netop de biler. Det drejer sig blandt andet om Volkswagen ID.4, Skoda Enyaq og Audi Q4 e-tron, ligesom vi i forvejen har Volkswagen ID.3″, siger Lars Kornelius til Berlingske.

Lars Kornelius er netop er tiltrådt som administrerende direktør for Skandinavisk Motor Co – et af Semler Gruppens datterselskaber, som står for at importere og distribuere bilerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Årets første to måneder med nedlukning har været hårde for landets bilforhandlere, som ligger markant efter forventningerne i de måneder. Lars Kornelius håber dog, at man kan indhente det meste de kommende måneder, fordi folk blot har udskudt bilkøbet, til forretningerne åbnede igen, skriver Berlingske.’

Denne artikel er bragt i samarbejde med ProjectZero.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
4. december 2022 Kultur, Sønderborg

Nu sidder Inge Adriansen på sin bænk

4. december 2022 Kultur

Søndag blev skulpturen ‘Forundringparat’, en bronzeskulptur af  tidligere museumsinspektør Inge Adriansen, afsløret på Strandpromenaden. Inge Adriansen, som døde i 2017, godkendte selv skulpturen, som blev forsinket på sin rejse fra lille model til færdig skulptur. “Det tog flere år at få finanseringen på plads og vi kan i dag takke ni sponsorer for, at vi […]

Læs mere...