Grønne datacentre hjælper Danfoss med at skrue ned for CO2-udledningen

19. februar 2021 Erhverv
Danfoss' datacenter. Pressefoto
Danfoss' datacenter. Pressefoto

Den digitale transformation og den grønne overgang går hånd i hånd hos Danfoss. Som svar på den eksponentielle vækst i datacentres energiforbrug har koncernen besluttet at bygge datacentre, der bliver et eksempel på fremtidens klimavenlige design.

Danfoss har teknologierne til at afkøle datacentre på en måde, der reducerer energiforbruget og til at genbruge den overskydende varme i boliger, fabrikker med videre. Et eksempel er Danfoss hovedkvarter, der i 2015 blev opvarmet udelukkende med fossilt brændstof, men i 2022 vil varmeforbruget være CO2-neutralt.

Det skriver Danfoss i en pressemeddelelse.

“Ved hjælp af de nyeste teknologier til køling og varmegenvinding omdanner vi datacentre fra energiforbrugere til energikilder med bæredygtig energi. Det er spændende at se det i aktion i vores egne datacentre”, siger Jürgen Fischer, præsident i Danfoss Climate Solutions.

Placeringen er afgørende for optimalt brug af den overskydende varme. Datacentret skal være tæt på dataforbrugets placering og området der skal drage fordel af den overskydende varme.

Artiklen fortsætter under annoncen

I 2024 vil genbrug af overskudsvarme fra Danfoss datacentre levere 25 procent af den samlede varmeforsyning til de 250.000 kvadratmeter fabrikker og kontorer i hovedkvarteret. Danfoss har en ambition om at være CO2-neutral inden 2030.

Danfoss er i fuld gang med en digital transformation, der blandt andet samler 20 globale datacentre og 135 serverrum til en håndfuld datacentre, som alle vil blive bygget ved hjælp af koncernens teknologier.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi omsætter ord til handling. Vi har formået at bygge vores egne klimavenlige datacentre effektivt på mindre end et halvt år. Vi vil vise, at digital transformation og grøn overgang går hånd i hånd”, siger Sune T. Baastrup, it-direktør i Danfoss.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
8. december 2021 KV21, Sønderborg

KV21: Ellen Trane Nørby bliver ny formand i Sønderborg Forsyning

8. december 2021 KV21

Venstres Ellen Trane Nørby tog ikke selv en udvalgsformandspost, da partiet konstituerede sig og det er der en god forklaring på. “Vi skal bruge vores mandater bedst muligt og derfor har jeg fået formandsposten i Sønderborg Forsyning. Det er en vigtig post, hvor jeg blandt andet vil være med til at sikre, at det kommende […]

Læs mere...